Friday, December 14, 2012

-15 ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ,-12 ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ



Πολικό κρύο και θερμοκρασίες που φτάνουν τους -15 βαθμούς επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η παγωνιά έχει μετατρέψει πολλούς δρόμους σε παγίδες.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Μετεωρολογικό Σταθμό Μακεδονίας, ο υδράργυρος έπεσε το πρωί στη Φλώρινα  στους -15 βαθμούς και στην Καστοριά στους -12. 

Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν και στη Θεσσαλονίκη, όπου στην περιοχή του αεροδρομίου το θερμόμετρο «έδειξε» -5 βαθμούς. Υπό του μηδενός οι θερμοκρασίες και στις περισσότερες πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα -6 στις Σέρρες, -4 στη Βέροια και τη Δράμα, -2 στο Κιλκίς.

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας και σε όλους τους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους του νομού Καστοριάς. Αλυσίδες χρειάζονται -επίσης- οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας, στα ορεινά των Γρεβενών (προς Σαμαρίνα, Περιβόλι και το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας) και στα 12 τελευταία χιλιόμετρα του επαρχιακού δρόμου Κοζάνης - Βλάστης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων προς όλα τα χιονοδρομικά κέντρα και σε ορισμένους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους των νομών Σερρών, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς.

No comments:

Post a Comment