Tuesday, September 7, 2010

ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΑΠΟ ΑΧΥΡΑ

Ένα περίεργο φονικό παιχνίδι επεφύλαξε η μοίρα στον Mike Edwards, τον γνωστό τσελίστα και ιδρυτικό μέλος του διάσημου ποπ-ροκ συγκροτήματος Electric Light Orchestra (ELO). Ο 62χρονος μουσικός έχασε την ζωή του όταν το αυτοκίνητό του χτυπήθηκε από ένα δεμάτι... άχυρα, βάρους 600 κιλών!

Το φρικτό ατύχημα έγινε προ ημερών στο Devonshire της νότιας Αγγλίας και η σωρός του μουσικού αναγνωρίστηκε χάρη σε φωτογραφίες και βίντεο που είχαν αναρτηθεί στο Ίντερνετ.

Το βαρύ κυκλικό δεμάτι κατρακύλησε σε λόφο αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, προσέκρουσε σε έναν φράχτη όπου πήρε ύψος και «προσγειώθηκε» πάνω στο βαν του άτυχου μουσικού.

Τα άχυρα διέλυσαν την καμπίνα επιβατών, ενώ το αμάξι ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν άλλα θύματα ή τραυματισμοί.

Ο Edwards, ο ένας από τους δύο αυθεντικούς τσελίστες των ELO που γνώρισαν τεράστια παγκόσμια επιτυχία τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, πέθανε ακαριαία, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνές της για το ατύχημα.

Ο 62χρονος τσελίστας αποχώρησε από το γκρουπ το 1975. Στην ιστορία έμεινε τόσο για το εκκεντρικό παίξιμο του τσέλο, όπου χρησιμοποίησε ακόμα και... πορτοκάλια για να παράγει ιδιαίτερους ήχους, όσο και για τα «περίεργα» κοστούμια του.

Φεύγοντας από τους ELO έγινε οπαδός του Βουδισμού και άλλαξε το όνομά του σε Deva Pramada, ενώ ζούσε παραδίδοντας μαθήματα τσέλου.

No comments:

Post a Comment