Wednesday, September 29, 2010

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΡΥ ΠΟΤΕΡ ΣΤΗΝ ΟΠΡΑ

Παρά την τεράστια επιτυχία των βιβλίων της με ήρωα το διάσημο πια νεαρό μάγο, η J.K. Rowling σπάνια δίνει συνεντεύξεις. Γι’ αυτό και η συνέντευξη εφ όλης της ύλης που παραχώρησε στην Oprah, που θα μεταδοθεί την 1η Οκτωβρίου, αναμένεται να συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα.

Η πολυδιαφημισμένη τηλεοπτική συνέντευξη – για την οποία η ίδια η Winfrey δηλώνει πως ήταν μια από τις πιο συναρπαστικές της μέχρι τώρα καριέρας της – θα είναι μαγνητοσκοπημένη, καθώς η Oprah δέχτηκε να ταξιδέψει μέχρι τη Σκωτία και πιο συγκεκριμένα το Εδιμβούργο, τόπο κατοικίας της Rowling, προκειμένου να συναντήσει τη δημοφιλή συγγραφέα. Σύμφωνα με την εκδοτική εταιρεία που εκπροσωπεί τη Rowling στις ΗΠΑ, η 45χρονη συγγραφέας (και όψιμη... δισεκατομμυριούχος, με βάση τη φετινή λίστα του Forbes) θα μοιραστεί με το τηλεοπτικό κοινό και τις σκέψεις της για το ενδεχόμενο να προσθέσει μελλοντικά ένα ακόμη βιβλίο στη μυθιστορηματική σειρά που την έκανε παγκοσμίως γνωστή. «Είναι πολλά τα λεφτά J.K.», θα συμπληρώναμε εμείς...

Από κάποια κομμάτια της συνέντευξης που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται να έχει εκείνο όπου η Rowling μιλά για το τίμημα της διασημότητας. «Με ρωτάς για την ψυχολογική πίεση. Παρότι έλεγα σε όλους πως μπορώ να ανταπεξέλθω, υπήρχαν στιγμές που αισθανόμουν να κρέμομαι από ένα κομμάτι σχοινί», αποκαλύπτει στη Winfrey και αναφέρει χαρακτηριστικά ένα στιμιότυπο από τη δεύτερη περιοδεία της στις ΗΠΑ, την πρώτη φορά, όπως υποστηρίζει, που συνειδητοποίησε πως η ζωή της δεν θα ήταν ποτέ πλέον η ίδια: «Βρισκόμουν σε ένα τεράστιο βιβλιοπωλείο και η ουρά από τον κόσμο που περίμενε έκανε το γύρω του τετραγώνου. Με έβαλαν μέσα από την πίσω είσοδο και όταν άνοιξαν τις πόρτες το πλήθος ούρλιαξε. Ούρλιαξε! Ήταν μια στιγμή πραγματικά ξεχωριστή. Ένιωσα σαν τους...Beatles!»

Και αν βρίσκετε τη σύγκριση παρατραβηγμένη, σας υπενθυμίζουμε πως το «Harry Potter and the Deathly Hallows», το τελευταίο δηλαδή βιβλίο της σειράς, πούλησε μόνο στην Αγγλία και τις ΗΠΑ 11 εκατομμύρια αντίτυπα τις πρώτες 24 ώρες της κυκλοφορίας του.

No comments:

Post a Comment