Wednesday, September 22, 2010

AL JAZEERA-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

Το καναλι Αλ Τζαζηρα,που εχει την εδρα του στο Καταρ,δημιουργει περιφερειακο τηλεοπτικο σταθμο στα Βαλκανια τον Ιανουαριο,όπως αναφερει η Βοσνιακη καθημερινη εφημεριδα Dnevni Avaz στην εκδοση του περασμενου Σαββατου.Η εδρα του περιφερειακου καναλιου Al -Jazeera Balkans θα βρισκεται στο Σαραγεβο,την πρωτευουσα της Βοσνια-Ερζεγοβινης, βαλκανικης χωρας με σημαντικη μουσουλμανικη κοινοτητα.
Η Αλ Τζαζηρα εξαγορασε τον τοπικο σταθμο NTV 99 για 1.200.000 ευρω και σχεδιαζει να επενδυσει αλλα 10 εκατομμυρια ευρω εως το τελος του χρονου,προσθετει η εφημεριδα.
Η εταιρεια δημοσιευσε μια διαφημιση στις τοπικες εφημεριδες την Παρασκευη για την προσληψη γενικου διευθυντη για το βαλκανικο παραρτημα της.
«Ο Al-Jazeera Balkans θα είναι πρωτοπορος στην παροχη ειδησεων και θεματων της επικαιροτητας υψηλης ποιοτητας…στην περιφερεια και θα διαθετει γραφεια σε ολες τις βαλκανικες χωρες και γραφεια σε σημαντικα κεντρα σε ολο τον κοσμο» υπογραμμιζει η διαφημιση.Η εφημεριδα Dnevni Avaz αναφερει ότι το καναλι θα προσλαβει περιπου 40 δημοσιογραφους στην περιφερεια,κυριως στην Βοσνια,Κροατια και Σερβια.

No comments:

Post a Comment