Friday, September 24, 2010

MAΡΙΝΕΛΛΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Μαρινέλλα είτε στην πίστα είτε, τώρα, στη σκηνή έχει το κοινό μαζί της. Απόδειξη τα 50.000 εισιτήρια που έκοψε πέρυσι η παραγωγή «Μαρινέλλα-Το μιούζικαλ». Λόγω της μεγάλης ζήτησης η παράσταση επαναλαμβάνεται και φέτος, από τις 30 Σεπτεμβρίου, και μόνο για δέκα παραστάσεις στο «Παλλάς», σε κείμενο Θανάση Παπαθανασίου-Μιχάλη Ρέππα.

Το «Μιούζικαλ» θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη στο «Μέγαρο Μουσικής» από τις αρχές Ιανουαρίου και για λίγες παραστάσεις μια και «η Μαρινέλλα δεν είναι μόνο η φωνή της Ελλάδος αλλά και η φωνή ειδικά της Θεσσαλονίκης, γιατί είναι παιδί της», σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Σταμάτη Φασουλή.

«Πάντα έχω τρακ όταν πιάνω το μικρόφωνο για να μιλήσω, όχι να τραγουδήσω», έλεγε χθες η Μαρινέλλα. Στο γιατί έχουν μείνει πολλά περιστατικά της ζωής της έξω από την παράσταση απάντησε ο Σταμάτης Φασουλής: «Είναι τόσο πλούσια η ζωή της σε αισθήματα, γεγονότα, μουσική, τραγούδια. Δεν έπρεπε το ένα να είναι σε βάρος του άλλου».

Η ίδια πάντως μίλησε για τους νέους καλλιτέχνες, για το τραγούδι και τη διασκέδαση σήμερα. «Τους νέους τραγουδιστές τους παίρνει η γρηγοράδα της ζωής. Δεν μπορούν να σταθεροποιηθούν στα πόδια τους. Τα παιδιά δεν φταίνε. Πολύ ωραία τραγουδάνε. Το σύστημα φταίει». Η δική της εμπειρία στα πρώτα της βήματα ήταν διαφορετική. «Ολα έχουν αλλάξει μέσα σε τόσες δεκαετίες. Η ζωή η ίδια. Φυσικά και η διασκέδαση. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε ο εαυτός μας». Και η κρίση πόσο θα επηρεάσει το θέαμα; «Τα μηνύματα του καλοκαιριού ήταν ενθαρρυντικά. Το θέαμα είναι πολιτιστικό γεγονός. Ο άνθρωπος θέλει την επαφή με την τέχνη, θέλει η ψυχή του να ανασάνει. Βέβαια κανείς δεν ξέρει τελικά τι θα συμβεί», κατά τον Σταμάτη Φασουλή.

Πρωτιά
Το «Να παίζει το τρανζίστορ», επιτυχία της Μαρινέλλας (μουσική Χατζηνάσιος), πήρε την πρωτιά στα τραγούδια της δεκαετίας του ‘70 στο Chart Show. «Χάρηκα πολύ γι’ αυτό. Θα το λέμε με ακόμα μεγαλύτερο κέφι και όρεξη στην παράσταση», ανέφερε η καλλιτέχνιδα.

No comments:

Post a Comment