Wednesday, September 29, 2010

Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨,Ο ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΑ

Αποδεκτή έκανε η διοίκηση της ΕΡΤ την παραίτηση που υπέβαλε ο μέχρι σήμερα γενικός διευθυντής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Αντώνης Ανδρικάκης, τον οποίο και ευχαρίστησε για την πολύχρονη και σημαντική προσφορά του. Με την ίδια απόφαση, η διοίκηση της ΕΡΤ τοποθέτησε στη θέση του γενικού διευθυντή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας τον μέχρι σήμερα συντονιστή του Τρίτου Προγράμματος και σημαντικό Έλληνα συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου.


Ο κ. Παπαδημητρίου, Αλεξανδρινός στην καταγωγή, έχει σπουδάσει Γαλλική λογοτεχνία και μουσική ( Diplome d' Edutes Superieures Section Litterature Francaise, δίπλωμα δεξιοτεχνίας κλασικής κιθάρας και πτυχίο μουσικής Σύνθεσης).

Έχει γράψει μουσική για το θέατρο, την τηλεόραση, για ταινίες ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους, καθώς και για περισσότερες από 30 ελληνικές ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους.

Έχει τιμηθεί με 14 ελληνικά και διεθνή βραβεία μουσικής για τον κινηματογράφο σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Η εργογραφία του περιλαμβάνει επίσης Όπερα, μουσική δωματίου και μουσική για μπαλέτο.

Υπήρξε συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι σε δίσκους και συναυλίες, αλλά και στο Τρίτο Πρόγραμμα, ενώ το 1993 επελέγη από τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστώνης ως ένας από τους επτά καλύτερους νέους συνθέτες του κόσμου, για να αποτελέσει μέλος της ομάδας Tanglewood.

No comments:

Post a Comment