Wednesday, September 1, 2010

24 ΧΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ

Η οργανωτική επιτροπή της EBU για το διαγωνισμό της Eurovision, συνεδρίασε στο Βελιγράδι, για να πάρει αποφάσεις σχετικά με την Eurovision 2011 και τη διοργάνωση της Γερμανίας.

Ένα από τα κύρια θέματα που συζητήθηκε ήταν ο αριθμός των χωρών που θα μετέχουν στον τελικό, μιας και η νικήτρια του 2010 και διοργανώτρια για το 2011 χώρα Γερμανία, αποτελεί μέρος της ομάδας του big4 (οι άλλες είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Γαλλία) που δεν περνά έτσι κι αλλιώς από τη φάση των ημιτελικών.

Εξετάζοντας τα ενδεχόμενα, είτε να βρεθεί στον τελικό του 2011 απευθείας η χώρα που ήρθε δεύτερη στο Όσλο (η Τουρκία συγκεκριμένα) είτε να περάσουν στον τελικό 11 χώρες από κάθε ημιτελικό αντί των 10 που προβλέπουν οι κανονισμοί, αποφάσισαν ότι δικαιότερη λύση είναι να μειωθεί ο αριθμός των χωρών του τελικού για το 2011 από 25 σε 24. Έτσι,10 χώρες από κάθε ημιτελικό καθώς και οι 4 χώρες της ομάδας big4 θα είναι στη σκηνή την τελική βραδιά.

Επίσης, αποφάσισαν να αλλάξουν την ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούν τα συμμετέχοντα τραγούδια να δημοσιοποιούνται από 1η Οκτωβρίου που ίσχυε πριν, στην 1η Σεπτεμβρίου.

Καμία ανακοίνωση δεν έγινε για την πόλη της Γερμανίας που θα φιλοξενήσει τον ερχόμενο διαγωνισμό, μια και η ανακοίνωσή της αναμένεται επίσημα από το NDR, σε μερικές εβδομάδες.

No comments:

Post a Comment