Friday, May 7, 2010

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΦΩΚΑ

Ο Σπύρος Φωκάς εισήχθη χθες το πρωί στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» με ανεύρυσμα κοιλιακής χώρας. Από την πρώτη στιγμή, γιατροί, διοίκηση και προσωπικό τού παρείχαν κάθε βοήθεια και η πτέρυγα όπου νοσηλεύεται τέθηκε σε συναγερμό λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του. Στο νοσοκομείο έφτασε συνοδευόμενος από τον φίλο του σκηνοθέτη Γιώργο Παπαθεοδώρου και τον «φύλακα-άγγελό» του Κώστα Ανδριανόπουλο, οι οποίοι είναι συνεχεία στο πλευρό του. Μετά από μια σειρά εξετάσεων διαπίστωσαν ότι πάσχει από ανεύρυσμα κοιλιακής χώρας και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καθώς η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη.

Σε επικοινωνία που είχαμε με άτομα του περιβάλλοντός του μας είπαν: «Οι γιατροί στέκονται στο πλευρό του και πιστεύουν ότι η γερή κράση του ηθοποιού θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει το πρόβλημα». Συναντήσαμε τον ηθοποιό την ώρα που τον μετέφεραν στο δωμάτιό του: «Δεν φοβάμαι τίποτα, όλα καλά θα πάνε» μας είπε. Του έκανε μεγάλη εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο τον αντιμετώπισαν το προσωπικό του νοσοκομείου και η διοίκηση. Ο χολιγουντιανός σταρ και ο μόνος Ελληνας που ψηφίζει για τα Οσκαρ είναι πολύ χαμηλών τόνων και δεν θέλει με αυτό τον Γολγοθά να ανησυχήσει τους φίλους του. Κυρίως δεν θέλει να τον λυπούνται και γι’ αυτό τον λόγο το πρόβλημα της υγείας του το εκμυστηρεύτηκε μόνος τους δικούς του ανθρώπους.

Οταν τον μετέφεραν στο δωμάτιό του μιλούσε με όλο το προσωπικό, αλλά και με τους ασθενείς που ήθελαν να του εκφράσουν την αγάπη και τον θαυμασμό τους. Χαμογελαστός και αισιόδοξος, μπήκε στο δωμάτιο όπου οι γιατροί απαγόρευσαν κάθε είδους επισκέψεις. Οι μόνοι που μπορούν να τον βλέπουν είναι δυο-τρία άτομα που είναι πολύ κοντά του σε όλη αυτή την περιπέτεια. Οι γιατροί τού συνέστησαν πλήρη ηρεμία, χαλάρωση και ξεκούραση. Ο Ελληνας σταρ μέχρι και πριν από λίγες μέρες συμμετείχε στα γυρίσματα τηλεοπτικού σποτ που προβάλλει την απαίτηση της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Πιστεύουμε ότι ο Σπύρος Φωκάς θα ξεπεράσει και αυτή την περιπέτεια και όλοι περιμένουμε να τον δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες με την τελευταία του ταινία «Εικόνα σου είμαι», που αναμένεται να βγει τον Σεπτέμβρη.

No comments:

Post a Comment