Monday, May 31, 2010

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΜΑΙΟΥ 2010

*Από 30-45 ευρω τα εισιτηρια για την συναυλια των Placebo στο Θεατρο Γης (Θεσσαλονικη) την Παρασκευη 10 Σεπτεμβριου.
*Edmundo Ros,ο αγαπημενος της υψηλης κοινωνιας ,ηταν αυτος που λανσαρε την σαμπα και την ρουμπα στην Αγγλια.
*Δανεικες μελωδιες:
1.Castle of dreams (1919) βασιζεται στο μεσαιο τμημα του Minute waltz ,εργο 64,Νο 1 του Σοπεν(1847).
2.Chansonette (1923) βασιζεται στο Chanson του Rudolph Friml(1920) –με στιχους.
3.Concerto for two(1941) βασιζεται στο πρωτο τμημα του πρωτου κοντσερτου για πιανο του Tchaikovsky σε σι υφεση μινορε (1874).
4.El condor pasa(1933)βασιζεται σε περουβιανο φολκλορικο τραγουδι.
5.La cucaracha(1934) βασιζεται σε παραδοσιακο Μεξικανικο τραγουδι.
*Πεθαναν φετος-στις 16 Ιανουαριου ο Carl Smith,82 χρονων.Ηταν αστερι της καντρυ μουσικης,συζυγος της June Carter.Στις 13 Φεβρουαριου ο τραγουδιστης και κιθαριστας Dale Hawkins,γνωστος κυριως από το Suzie Q.Ηταν ο πρωτος λευκος ροκερ που εμφανιστηκε στο Apollo Theater.
*Αφιερωμα στην οπερετα,εξαιρετικο,εκανε η Φιλαρμονικη του Δημου Θεσσαλονικης,που μαγνητοσκοπησε και μετεδωσε η TV 100.
*Μετα το «Χορευοντας με τα’αστερια» θα δουμε ζευγαρια σε χορευτικες δεξιωσεις η κλαμπ να επιχειρουν τις ιδιες χορευτικες ακροτητες στην πιστα;Αποκλειεται.Αυτα είναι για επαγγελματιες χορευτες η χορογραφους και όχι για ερασιτεχνες,φυσιολογικους,συνηθισμενους ανθρωπους.
*Μετα από πολυμηνη ερευνα παραμενει αγνωστος ο πρωτοτυπος τιτλος του ξενου τραγουδιου «Ένα φιλακι είναι λιγο»,καποιου Joe Francia,που ο Τζιμης Μακουλης ηχογραφησε το 1953.
*Σουηδικο τραγουδι είναι το Lay down your arms ,που εκανε επιτυχια στην Αγγλια το 1956 η Anne Shelton.
*Τον Ιουλιο του 2007 ο δημος της Ναουσας με μεγαλη εκδηλωση γιορτασε τα 40 χρονια του αλμπουμ των Μπητλς Sergeant Pepper’s lonely hearts club band.
*Όταν ηταν νεος και ζουσε στη Θεσσαλονικη ο Κωστας Καπετανιδης χορευε πολύ καλα και ειχε παρει μερος σε διαγωνισμους χορου.
*Clive Davis,ξεκινησε ως δικηγορος πριν γινει από τους πιο επιτυχημενους γενικους διευθυντες-προεδρους εταιριας δισκων στις ΗΠΑ.Το περιοδικο Newsweek εγραψε ότι εχει το «αγγιγμα του Μιδα».Αυτος ανακαλυψε,ανεδειξε,επεβαλε τους Janis Joplin/Blood,Sweat and Tears/Chicago/Santana?Boz caggs/Loggins and Messina?Laura Nyro/Billy Joel/Bruce Springsteen/Aerosmith/Barry Manilow/Patti Smith/Whitney Houston/Kenny G.
*Ένα ντοκυμανταιρ του τηλεοπτικου σταθμου της Δανιας TV 2 για την συντριβη αεροσκαφους στον Αρκτικο Ωκεανο απεσπασε το μεγαλο βραβειο της CIRCOM Regional ως το καλυτερο τηλεοπτικο προγραμμα περιφερειακου δημοσιου σταθμου της Ευρωπης.
*Γλωσσολογικα:glamour= λατινικο gramour από το γραμμαριο.Οι μαγοι παρασκευαζαν τις συνταγες τους με συστατικα μετρημενα σε γραμμαρια και επειδη η ολη διαδικασια ηταν γοητευτικη και με κυρος,το gramo ur πηρε την σημερινη εννοια.glamour r

No comments:

Post a Comment