Thursday, May 27, 2010

Ο ΑΛ ΠΑΤΣΙΝΟ ΘΑ ΥΠΟΔΥΘΕΙ ΤΟΝ ΦΡΑΝΚ ΣΙΝΑΤΡΑ

Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό ο Martin Scorsese ετοιμάζει τη βιογραφία του Frank Sinatra για τη μεγάλη οθόνη. Πρόσφατα, μάλιστα, ανακοίνωσε και τον ηθοποιό που θα τον υποδυθεί και δεν είναι άλλος από τον Al Pacino. Κύριε Scorsese, μήπως αργήσατε μερικές δεκαετίες;


Ποιος ξέρει τι έχει βάλει με το μυαλό του ο αγαπημένος σκηνοθέτης; Πάντως, μιλώντας πρόσφατα στην ινδική εφημερίδα «The Hindu», ο Scorsese ανακοίνωσε τα πρώτα ονόματα ηθοποιών που θα συμμετάσχουν στην ταινία του: ο Al Pacino για το ρόλο του Sinatra και ο Robert De Niro για το ρόλο του Dean Martin! Και αν ανησυχείτε ότι μπορεί να είναι λίγο... μεγάλοι για το ρόλο, να διευκρινίσουμε ότι ο Scorsese έχει στο νου του όχι έναν αλλά τέσσερεις Sinatra, ή αλλιώς έναν Sinatra σε τέσσερεις διαφορετικές περιόδους της ζωής του.


Ο ίδιος ο Scorsese έχει παραδεχτεί ότι χρειάζεται πολλή προσοχή στο πώς θα προσεγγίσει το σενάριο του Phil Alden Robinson, καθώς δεν πρέπει ν’ αφοσιωθεί μόνο στο να δείξει τον Sinatra ως τον «άνθρωπο που άλλαξε ολόκληρη την εικόνα του Ιταλο-Αμερικάνου», αλλά ως μια φιγούρα που συνδέθηκε τόσο με διάφορες πολιτικές δράσεις όσο και με τη Μαφία, ενώ παράλληλα ήταν κι ένας επιτυχημένος καλλιτέχνης.


Γι’ αυτό αποφάσισε να προσεγγίσει αυτή την «αντισυμβατική βιογραφία» με έναν ασυνήθιστο τρόπο, δηλαδή επιλέγοντας τέσσερεις περιόδους της ζωής του Sinatra με τέσσερεις διαφορετικούς ηθοποιούς να τον υποδύονται (περίπου όπως έκανε ο Todd Haynes στο μαγευτικό ψυχογράφημα για τον Bob Dylan «I’M Not There»).


«Σαν δομή θα ήθελα να είναι πιο πολύ σαν τα «Καλά Παιδιά», αλλά όπως και το «Aviator» η ταινία ασχολείται μόνο με συγκεκριμένες περιόδους της ζωής του», είπε χαρακτηριστικά ο Scorsese. «Δεν μπορούμε απλά να κάνουμε ένα πέρασμα από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Sinatra. Οπότε ένας διαφορετικός τρόπος θα ήταν να έχουμε τρεις-τέσσερεις Sinatra: Νεότερος, μεγαλύτερος, μεσήλικας, ηλικιωμένος. Έτσι μπορείς να ταξιδεύεις μπρος-πίσω στο χρόνο και να ενώνεις τις διάφορες περιόδους με τα τραγούδια του», συμπλήρωσε.


Οπότε, ο Al Pacino μπορεί να υποδυθεί τον Sinatra στη δύση του, ενώ νεώτεροι (όπως ο συνήθης συνεργάτης του Scorsese, Leonardo DiCaprio, ή ο George Clooney που αποτελεί επιλογή της παραγωγού και θυγατέρας Tina Sinatra) μπορούν να παίξουν τις υπόλοιπες περιόδους.

No comments:

Post a Comment