Thursday, May 20, 2010

ΑΚΥΡΩΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ Ο ΕΛΒΙΣ ΚΟΣΤΕΛΛΟ

Η ανησυχία του για τη διαρκώς συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης ήταν η αιτία που ο διάσημος Βρετανός τραγουδοποιός και τραγουδιστής Elvis Costello ακύρωσε δύο επερχόμενες συναυλίες που είχε προγραμματίσει στο Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.


Ο 55χρονος μουσικός αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του, που αναρτήθηκε στο website του: «Το να προστεθεί το όνομά σου σε ένα συναυλικό πρόγραμμα μπορεί να ερμηνευτεί ως πολιτική πράξη». Ο Costello τόνισε ότι η απόφασή του ήταν «θέμα ενστίκτου και συνείδησης» και ζήτησε συγγνώμη από τους κατόχους εισιτηρίων και τους διοργανωτές.


Ο Costello απολογήθηκε επίσης και στους δημοσιογράφους που του είχαν πάρει ήδη συνεντεύξεις καθώς «είχαν μεγάλη αξία και με βοήθησαν να κατανοήσω την τοπική πολιτιστική σκηνή», ενώ παραδέχτηκε ότι η κίνησή του αυτή προφανώς σημαίνει ότι δε θα ξανακληθεί να παίξει στο Ισραήλ, κάτι που χαρακτήρησε απογοητευτικό.


Στην ανακοίνωσή του εξηγεί αναλυτικά και πολύ προσεκτικά διατυπωμένο το σκεπτικό του: «Πιστεύω ότι το κοινό των επερχόμενων συναυλιών θα μπορούσε να περιέχει πολλά άτομα που αμφισβητούν την πολιτική της κυβέρνησής τους στον εποικισμό και στις οικτρές συνθήκες εκφοβισμού, εξευτελισμού ή κάτι πολύ χειρότερου που αντιμετωπίζουν οι Παλαιστίνιοι πολίτες στο όνομα της εθνικής ασφάλειας. Επίσης, έχω επίγνωση της ευαισθησίας αυτών των θεμάτων ως επακόλουθο των τόσων πολλών ποταπών πράξων βίας στο όνομα της απελευθέρωσης».

No comments:

Post a Comment