Thursday, May 27, 2010

ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ-ΑΠΟΨΕ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

Σημερα, Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος ημιτελικός του 55ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, στον οποίο συμμετέχουν 17 χώρες, από τις οποίες οι 10 θα προκριθούν στον τελικό του Σαββάτου. Την Τρίτη, το εισιτήριο για τον τελικό κέρδισε η ελληνική συμμετοχή. Ο Γιώργος Αλκαίος με τους Friends ερμήνευσαν με επιτυχία το "ΟΡΑ" στη σκηνή του Telenor Arena, ενθουσιάζοντας τους φίλους του διαγωνισμού που βρέθηκαν εκεί, αλλά και εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλη την Ευρώπη, που παρακολουθούσαν τον ημιτελικό από τους δέκτες τους. Ο δεύτερος ημιτελικός θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση από το eurovision.ert.gr , τη ΝΕΤ και το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 της ΕΡΑ.

Ο τραγουδιστής, οι φίλοι του και όλη η ελληνική αποστολή, ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα, θα διεκδικήσουν το Σάββατο 29 Μαΐου, στην Telenor Arena, μια θέση στη δεκάδα.

Μετά τον ημιτελικό, οι τραγουδιστές που προκρίθηκαν στον τελικό έδωσαν συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία καθορίστηκε και η σειρά εμφάνισής τους στον τελικό.

Όταν η ελληνική αποστολή ρωτήθηκε εάν ο τίτλος του τραγουδιού της OPA θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μότο για ολόκληρη την Ευρώπη για να ξεπεράσει τα παρόντα πολιτικά προβλήματα και την οικονομική κρίση, ο Γιώργος Αλκαίος απάντησε πως θα ήταν λάθος να ανακατεύουμε την πολιτική με τη μουσική. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι το 2010 είναι μια δύσκολη χρονιά για την Ευρώπη και είπε πως ελπίζει να δώσει με το κομμάτι του μια νότα χαράς στους ανθρώπους.

Η τηλεοπτική μετάδοση του πρώτου ημιτελικού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των περισσότερων Ελλήνων τηλεθεατών, χαρίζοντας στη ΝΕΤ υψηλή τηλεθέαση, η οποία έφτασε μέχρι και 59,6%.




Οι χώρες του β' ημιτελικού
Στον σημερινο ημιτελικό διαγωνίζονται (με σειρά εμφάνισης) οι: Λιθουανία, Αρμενία, Ισραήλ, Δανία, Ελβετία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ιρλανδία, Βουλγαρία, Κύπρος, Κροατία, Γεωργία και Τουρκία.

Δεν διαγωνίζονται στον ημιτελικό αλλά ψηφίζουν η Αγγλία και η περυσινή νικήτρια, Νορβηγία.

Η Ελλάδα δεν ψηφίζει στον β' ημιτελικό.

Παρουσιαστές στο Telenor Arena του Όσλο θα είναι ξανά o Erik Solbakken, η Haddy N'jie και η Nadia Hasnaoui.

Τον τηλεοπτικό σχολιασμό για τη ΝΕΤ θα κάνει η Ρίκα Βαγιάννη, ενώ ο ραδιοφωνικός σχολιασμός για το Δεύτερο Πρόγραμμα είναι της Μαρίας Κοζάκου.

Σημερα,7 μμ,, η Δήμητρα Ακριώτου και η Δέσποινα Φάγκρα παρουσιάζουν σε μια ειδική εκπομπή από την τηλεόραση της ΝΕΤ τα διαγωνιζόμενα τραγούδια και τα video clip τους, με την σειρά εμφάνισης τους στην σκηνή του Telenor Arena.

Η σειρά εμφάνισης στον τελικό
Μαζί με την Ελλάδα, στον τελικό προκρίθηκαν η Μολδαβία, η Βοσνία–Ερζεγοβίνη, το Βέλγιο, η Σερβία, η Λευκορωσία, η Αλβανία, η Ισλανδία, η Ρωσία και η Πορτογαλία.

Κατόπιν κλήρωσης, η Ελλάδα θα εμφανιστεί τη βραδιά του τελικού στην 11η θέση.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών που θα συμμετάσχουν στον τελικό, μέχρι στιγμής, έχει ως εξής:

1.Χώρα από τον β' ημιτελικό
2.Ισπανία
3.Νορβηγία
4.Μολδαβία
5.Χώρα από τον β' ημιτελικό
6.Βοσνία – Ερζεγοβίνη
7.Βέλγιο
8.Σερβία
9.Λευκορωσία
10.Χώρα από τον β' ημιτελικό
11.Ελλάδα
12.Μεγάλη Βρετανία

13.Χώρα από τον β' ημιτελικό
14.Χώρα από τον β' ημιτελικό
15.Αλβανία
16.Ισλανδία
17.Χώρα από τον β' ημιτελικό
18.Γαλλία
19.Χώρα από τον β' ημιτελικό
20.Ρωσία
21.Χώρα από τον β' ημιτελικό
22.Γερμανία
23.Πορτογαλία
24.Χώρα από τον β' ημιτελικό
25.Χώρα από τον β' ημιτελικό
Οι υπόλοιπες θέσεις θα ανακοινωθούν μετά από κλήρωση, αμέσως μετά τον σημερινο δεύτερο ημιτελικό και την πρόκριση δέκα ακόμα χωρών.

No comments:

Post a Comment