Tuesday, May 25, 2010

29 ΜΑΙΟΥ Ο ΜΠΟΜΠ ΝΤΥΛΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

O Bob Dylan έρχεται να γιορτάσει μαζί μας τα εξηκοστά ένατα γενέθλιά του!

O πατέρας της rock μουσικής, ο αναμφισβήτητος μουσικός μύθος, ο Bob Dylan, γιορτάζει τα γενέθλιά του στις 24 Μαΐου, λίγες ημέρες πριν την πολυαναμενόμενη εμφάνισή του στο TerraVibe Park, το Σάββατο 29 Μαΐου.

Μία μεγάλη μουσική πορεία που ξεπερνά τα 50 χρόνια και τα 55 αλμπουμ και ακόμα συνεχίζεται. Μία γεμάτη από εμπειρίες και πλούσια από επιτυχίες ζωή. Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν όχι μόνο τη ζωή του, αλλά και την παγκόσμια μουσική και κοινωνική εξέλιξη.

1941: Γεννιέται στις 24 Μαΐου στο Duluth, της Μινεσότα, ο Robert Allen Zimmerman, κατά κόσμο Bob Dylan.

1961: Τον Ιανουάριο, ο εικοσάχρονος τότε Bob Dylan φτάνει στη Νέα Υόρκη για να συναντήσει το μουσικό του είδωλο, τον Woody Gurthie.

1962: Το Μάρτιο του 1962 κυκλοφόρησε το πρώτο του album με τίτλο το όνομά του, Bob Dylan. Τα περισσότερα τραγούδια είναι διασκευές εκτός από το Talkin’ New York και το Song To Woody. Από τότε, όλοι άρχισαν να μιλούν για το εικοσάχρονο αγόρι με τη βαθιά φωνή.

1963: Κυκλοφορεί το βαθύτατα πολιτικό “The Times They Are a-Changing”, ένα album ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις, του οποίου τα περισσότερα τραγούδια αναφέρονται σε αληθινά περιστατικά και γεγονότα που συνέβησαν στην Αμερική.

1966: Κυκλοφορεί το εμβληματικό album της γενιάς του, το “Blonde on Blonde”, η πλουσιότερη παλέτα συναισθημάτων που έχει ηχογραφηθεί ποτέ! Την ίδια χρονιά και μετά από ένα περίεργο δυστύχημα με τη μοτοσυκλέτα του, αποφασίζει να μείνει εκτός συναυλιών, απόφαση που τηρεί για τα επόμενα οχτώ χρόνια.

1971: Κυκλοφορεί το πρώτο του λογοτεχνικό πείραμα “Tarantula”, σε αυτόματη γραφή. Ο κόσμος, μέσα από αυτό, προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τον τρόπο σκέψης του Bob Dylan.

1973: Κάνει την πρώτη εμφάνισή του ως ηθοποιός στην ταινία “Pat Garrett & Billy the Kid” του Sam Peckinpah. Παράλληλα, υπογράφει το soundtrack της ταινίας, ένα από τα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι το “Knockin’on Heaven’s Door”.

1975: Κυκλοφορεί το “Blood on Tracks”, που θεωρείται το πιο προσωπικό album του και σηματοδοτεί μία στροφή στην καριέρα του. Ένα πιο ερωτικό και θυμωμένο album, τελείως διαφορετικό από τα προηγούμενα, επηρεασμένο από το διαζύγιό του, με την πρώτη του σύζυγο, Sarah Lownds.

1979: O Dylan ανακοινώνει ότι βαφτίστηκε χριστιανός και κερδίζει το πρώτο του Grammy.

1985: Συμμετέχει στο single “We are the World” και στις 13 Ιουλίου εμφανίζεται στο Live Aid που γίνεται στο στάδιο JFK, της Φιλαδέλφειας.

1986: Παντρεύεται την Carolyn Dennis, backing singer στις συναυλίες του. Μέσα από αυτόν τον γάμο, που ολοκληρώνεται το 1992, αποκτά το τέταρτο παιδί του.

1988: Ξεκινάει την περιοδεία Never Ending Tour που μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τα 2200 shows σε όλο τον κόσμο.

1992: Ο Dylan γιορτάζει την τριακοστή επέτειο από την κυκλοφορία του πρώτου album του, στο κέντρο της Νέας Υόρκης, την Madison Square Avenue με τη συμμετοχή τριάντα καλλιτεχνών, όπως ο Neil Young, ο Johnny Cash, ο Lou Reed, ο τραγουδιστής των Pearl Jam’s Eddie Vedder, ο George Harrison, ο Eric Clapton και άλλοι.

2001: Κερδίζει Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα για το τραγούδι του Things Have Changed που ακούγεται στην ταινία Wonder Boys και την 11η Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το αποκαλυπτικό album Love and Theft.

2004: Κυκλοφορεί την best-seller αυτοβιογραφία του Chronicles: Vol. One.

2006: Το Μάιο ξεκινάει το Theme Time Radio Show, ένα ωριαίο ραδιοφωνικό δορυφορικό πρόγραμμα που μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο και ολοκληρώνεται τον Απρίλιο του 2009.

2007: Μία μικρή γκαλερί στο Chemnitz της ανατολικής Γερμανίας, εκθέτει για πρώτη φορά πίνακες του Bob Dylan.

2009: Κυκλοφορεί το πεντηκοστό πέμπτο προσωπικό album του “Together Through Life”.

Σάββατο 29 Μαΐου, TerraVibe Park, ο Bob Dylan θα εμφανιστεί στο Ελληνικό κοινό.

Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Tο εισιτήριο γενικής εισόδου κοστίζει 45 €

Το εισιτήριο της διακεκριμένης θέσης κοστίζει 75 €

Το εισιτήριο στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας θα κοστίζει 50 €

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

TICKET HOUSE

Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
Τηλ.: 210 3608 366

Θεσσαλονίκη
Ticket House, Μητροπόλεως 102
Τηλ.: 2310 264880

ΙΑΝΟΣ

Αθήνα
Σταδίου 24
Τηλ.: 210 3217917

Θεσσαλονίκη
Πλατεία Αριστοτέλους 7
Τηλ.: 2310 277004

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr.

No comments:

Post a Comment