Monday, December 28, 2009

STAR TREK,H ΠΙΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΗ TAINIA TOY 09

Μέσα στις διάφορες λίστες για τα Καλύτερα του 2009 που κατακλύζουν το διαδίκτυο, βρήκαμε και μία που παρουσίαζει ειδικό ενδιαφέρον για την εποχή μας: αυτή με τα περισσότερα downloads ταινιών για τη χρονιά που μας πέρασε, με το «Star Trek» να φιγουράρει στην πρώτη θέση. Τη λίστα δημοσίευσε το TorrentFreak.com, ένα blog που ασχολείται με την κίνηση και την τελευταία ειδησιογραφία των torrents παγκοσμίως.


Το «Star Trek» του J.J. Abrams, λοιπόν, είναι η πιο ‘κατεβασμένη’ ταινία από το διαδίκτυο για το 2009, με σχεδόν 11 εκατομμύρια downloads, ενώ ακολουθείται από κοντά από το ρομποτικό έπος του Michael Bay «Transformers: Η Εκδίκηση Των Ηττημένων» που έφτασε τα 10,6 εκ. downloads. Την τριάδα συμπληρώνει η νέα ταινία του Guy Ritchie «RocknRolla» με σχεδόν 9,5 εκ. downloads.


Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η κωμωδία-αποκάλυψη του καλοκαιριού «The Hangover», που μας σύστησε τον Zach Galifianakis, με 9,2 εκ. downloads και την πεντάδα κλείνει η ταινία που (ξανα)ξεκίνησε τη μανία των ρομαντικών βαμπίρ, «Λυκόφως», με 8,7 εκ. downloads.

Ακολουθεί η ‘σκεπτόμενη’ sci-fi περιπέτεια «District 9» με 8,3 εκ., η έκτη ταινία του διάσημου νεαρού μάγου «Ο Χάρι Πότερ Και Ο Ημίαιμος Πρίγκηψ» που άγγιξε τα 8 εκ. ‘κατεβάσματα’. Τη δεκάδα συμπληρώνουν το πολιτικό θρίλερ «Η Κατάσταση Των Πραγμάτων» με τους Russell Crowe και Ben Affleck, το «X-Men Η Αρχή: Γούλβεριν» με τον Hugh Jackman και, τέλος, το καταστροφολογικό θρίλερ με τον Nicolas Cage «Σκοτεινός Κώδικας».

No comments:

Post a Comment