Monday, December 28, 2009

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009


*1965-οι αγαπημενοι καλλιτεχνες των φοιτητων στα πανεπιστημια των ΗΠΑ Harry Belafonte/Joan Baez/Peter,Paul and Mary/Ray Charles/Ella Fitzgerald/Al Hirt/Dave Brubeck/Leontyne Price/Mario Lanza/Van Cliburn(ο πιανιστας).
*Όταν το 1958 η Κονι Φρανσις ηχογραφησε το Stupid cupid πιανο επαιξε ο (συνθετης) Neil Sedaka.
*Το 1927 το BBC αρχιζει να εκπεμπει στα βραχεα.
*Ραδιο Βατικανο,εγκαινιαζεται το 1931.
*Στο 22ο φεστιβαλ τζαζ του Μοντρε το 1988 εμφανιζονται οι George Benson/Wynton Marsalis/Dave Brubeck/Gerry Mulligan/James Taylor/Miles Davis/Kenny G/Johnny Halliday/Chuck Mangione.
*Επιτυχια του 1941 για τον Μπινγκ Κροσμπυ ηταν το Anniversary waltz και επιτυχια του 1947 για τον Αλ Τζολσον ηταν το Anniversary song (συνθεση του 1880).
*Περασαν 27 χρονια από τον θανατο του πιο ταλαντουχου Σαλονικιου σχεδιαστη μοδας,του Σερο Αμπραχαμιαν.Πεθανε το 1983 σε ηλικια 33 χρονων.Το 1970 το περιοδικο «Γυναικα» τον ειχε ανακηρυξει «καλυτερο Ελληνα σχεδιαστη Τ.Το λογοτυπο του,μια μεδουσα,ειχε σχεδιασει ο Γιαννης Τσαρουχης.
*Αδυναμιες του Ντινου Ηλιοπουλου ο Φρεντ Ασταιρ και ο Ντανυ Καιη.
*Το πραγματικο επιθετο του Λακη Τζορντανελλι –Ιορδανοπουλος.
* Η αετοφωλια-πολυτελης βιλλα του Γιαννη Καρρα στο συγκροτημα Πορτο Καρρας φιλοξενησε,μεταξυ αλλων,Ζισκαρ ντ’ Εσταιν,Βασιλισσα Τζουλιανα,Φρανσουα Μιττεραν και ,φυσικα,την Τζινα Μπαχαουερ.
*Τον Σεπτεμβριο του 1982 στην «Ρεμβη» ο πρωθυπουργος Ανδρεας Παπανδρεου εφαγε φιλετο α λα κρεμ,με μανιταρια ,γαρνιρισμενο με κροκετες με ζαμπον και μπεικον,καροτα σωτε και κολοκυθακια βουτυρου και ηπιε ροζε Αγιορειτικο του Τσανταλη.
*Χαβιαρι-η Κασπια παραγει τις μς μεγαλυτερες ποσοτητες παγκοσμιως.Εδω παραγεται και το καλυτερο beluga.
*Προταση για γαστριμαργικες απολαυσεις.Εξω από τις Καννες στο Auribeau.To εστιατοριο-απαραιτητη η κρατηση-ονομαζεται Α l’Auberge de la Vignette –haute.Το δρμολογιο Cannes/La Bocca/Pegomas/Moulin vieu

No comments:

Post a Comment