Friday, December 18, 2009

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

*Ο πρωτος μαυρος τραγουδιστης που εγινε εξωφυλλο στο περιοδικο Life ηταν ο Billy Eckstine ,που πεθανε 78 χρονων το 1993.Η τελευταια μεγαλη του επιτυχια ηταν το Passing strangers,ντουετο με την Σαρα Βων.
*Ο σαξοφωνιστας της τζαζ Stan Getz πεθανε σε ηλικια 64 χρονων το 1991 μετα από παλη πεντε χρονων με τον καρκινο.Η τελευταια σημαντικη ανακαλυψη του ηταν η τυφλη τραγουδιστρια Diane Schuur.
*Από τις πολεις Conway (Arkansas) και Twitty (Texas) πηρε το ψευδωνυμο του ο Conway Twitty.
*Καποτε δημοφιλης και στην Ελλαδα ο Eddie Constantine,Αμερικανος ηθοποιος που εγινε διασημος στην Ευρωπη υποδυομενος σκληρους τυπους ,όπως ο Λεμυ Κωσιον,πεθανε το 1993,σε ηλικια 75 χρονων.Η φιλια του με την Εντιθ Πιαφ τον βοηθησε να γινει και τραγουδιστης.
*Dinah Shore,η τραγουδιστρια,πηρε το Dinah από το ομωνυμο τραγουδι της Ethel Waters.
*Three coins in the fountain/All the way/Love and marriage/My kind of town/Come fly with me/September of my years.Όλα είναι σε στιχους του Sammy Cahn.
*Τελης Σαβαλας,από το Αριστοτελης,ηταν ενας από τους 4 γιους του Νικολα και της Χριστινας Σαβαλας.
*Οσκαρ κερδισε 4 φορες ο Henry Mancini για τα τραγουδια Μoon river/Days of wine and roses και για την υποκρουση των ταινιων Breakfast at Tiffany’s/Victor,Victoria.Συνεργαστηκε σε 26 ταινιες με τον σκηνοθετη Blake Edwards.Εγινε διασημος από την μουσικη που συνεθεσε για την τηλεοπτικη σειρα Peter Gunn κι αργοτερα για το θεμα των ταινιων «Ροζ πανθηρ».

No comments:

Post a Comment