Tuesday, December 29, 2009

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009



*Τον Οκτωβριο 2007 πεθανε σε ηλικια 72 χρονων ο Τζιμης Μακουλης,υστερα από επεμβαση ανοικτης καρδιας.Επιτυχιες του:Ενας φιλος ηρθε αποψε απ τα παλια-Βιρα τις αγκυρες-Αντιο,εκει που πας στα ξενα-Γλυκεια Μαντονα-Βοτσαλο χαμενο-Γιατι κλαις μπεμπεκα-Τσιγγανα καρδια-Ένα φιλακι είναι λιγο.Γεννηθηκε στις 12 Απριλιου 1935.
*Όταν προκειται για κοκτειλ ο Τζαιημς Μποντ τα θελει shaken,not stirred.Για τον μπαρμαν του Oak Bar στο Plaza Hotel της Νεας Υορκης είναι «τραυματισμενο μαρτινι» αν το βαλεις σε shaker. Το ευγενικο ανακατεμα είναι η καλυτερη λυση.Τα πρωτα σαιηκερ εμφανιστηκαν στο καταλογο του Tiffany’s το 1893.
*Το εστιατοριο Girardet,στο προαστειο της Λωζανης,10 λεπτα από το κεντρο ,και 45 λεπτα από την Γενευη,θεωρειται το καλυτερο του κοσμου.20 ατομα εργαζονται στην κουζινα και 14 στην τραπεζαρια.Δεν δεχεται πιστωτικες καρτες κι απαιτει καταθεση 100 δολλαριων για την κρατηση.Σερβιρουν μονο 60 γευματα κάθε βραδυ.Το καλυτερο πιατο είναι,όπως λενε οι σερβιτοροι,C’est a vous.
*Τα καλυτερα θαλασσινα στην Φιλαδελφεια θα τα βρειτε στο εστιατοριο Old Original Bookbinders.Προσοχη:υπαρχουν δυο με το ιδιο ονομα.Το καλο και πρωτοτυπο είναι πανω στον ποταμο Delaware.Eκπληκτικοι οι παντα φρεσκοι,ολοζωντανοι αστακοι.Η τιμη είναι αναλογη.Γυρω στα 200 δολλαρια το ζευγαρι.
*Στο μυθιστορμα του 1950 Across the river and into the trees o Ernest Hemingway αναφερει το εστιατοριο-καφε-μπαρ της Βενετιας Harry’s Bar.Απο το 1931 πελατες του ηταν οι Truman Capote/Noel Coward/Ernest Hemingway/Somerset Maugham/Thornton Wilder/Cole Porter/Arthur Rubinstein/Elsa Maxwell/ Aristotelis Onassis/Charlie Chaplin/Richard Burton/Gary Cooper/Greta Garbo/Errol Flynn/Marcello Mastroianni/Farah Fawcett/Ryan o Neal/Orson Welles/βασιλιας Παυλος της Eλλαδος,κ.α.Βρισκεται στο νο 1323 της οδου San Marco.Χωραει 90 ατομα σε δυο χωρους.Θεωρειται το καλυτερο εστιατοριο της Βενετιας.Τα καλυτερα η δημοφιλεστερα κοκτειλ του:Americano/Negroni/Tiziano/Bellini.

No comments:

Post a Comment