Thursday, November 29, 2018

ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Χιονίζει  στον Βόρειο Έβρο και τα ορεινά της Ροδόπης αλλά και σε ημιορεινές περιοχές του γεωγραφικού διαμερίσματος. πρόγνωση από το  Μέχρι τα μεσάνυχτα αναμένεται σταδιακά οι βροχές να μετατρέπονται σε χιονόνερο ή πρόσκαιρα και σε χιόνι ακόμα και σε παράκτια ανατολικά τμήματα της Θράκης (συμπεριλαμβανομένης της Αλεξανδρούπολης). Στη δυτική Θράκη δεν αναμένονται χιονοπτώσεις κάτω από τα 200-400 μέτρα. Ωστόσο, μέσα στα ξημερώματα δεν αποκλείεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις/νιφαδοπτώσεις και χαμηλότερα. Τα φαινόμενα μέχρι το πρωί θα έχουν σταματήσει.
Στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία αναμένεται έξαρση των φαινομένων πριν τα μεσάνυχτα (με εξασθένηση μετά τα μεσάνυχτα), με βροχές στα πεδινότερα και χιονοπτώσεις άνω των 400-600 μέτρων από τα κεντρικά τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης και ανατολικότερα, ενώ στα δυτικότερα τμήματα της Μακεδονίας (από δυτική Θεσσαλονίκη-Κιλκίς και δυτικότερα) χιονοπτώσεις αναμένονται άνω των 200-400 μέτρων (τα φαινόμενα εδώ θα έχουν γενικά ασθενή χαρακτήρα). 
Στον Χορτιάτη  περιμένουμε χιονοπτώσεις άνω των 500 μέτρων τις επόμενες ώρες μέχρι και τις πρώτες πρωινές (έξαρση κοντά στα μεσάνυχτα) με σταδιακή εξασθενηση και παύση μέχρι το πρωί. Χιονόστρωση εκτιμάται από τα 700 περίπου μέτρα και ψηλότερα.
Στη Θεσσαλία, την Εύβοια και τα βορειότερα της Στερεάς χιονοπτώσεις αναμένονται άνω των 800-1000 μέτρων. Στα νοτιοανατολικά ορεινά τμήματα του διαμερίσματος τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά διαστήματα ισχυρά. Τα φαινόμενα θα εξασθενούν μετά το μεσημέρι. Παρόμοιο το σκηνικό και στην υπόλοιπα Στερεά, όπου χιονοπτώσεις θα σημειώνονται άνω των 800-1100 μέτρων. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στην Πάρνηθα άνω των 1000 περίπου μέτρων. Στα βόρεια της Πελοποννήσου οι χιονοπτώσεις θα περιορίζονται άνω των 1200 μέτρων και στα νότια τμήματα άνω των 1500 μέτρων.

No comments:

Post a Comment