Thursday, November 29, 2018





Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


Μετα απο 7 χρονια παρουσιασης μουσικων προγραμματων στο Βαφοπουλειο Πνευματικο Κεντρο και στο Μεγαρο Μουσικης Θεσσαλονικης απο φετος ο δημοσιογραφος και μουσικος παραγωγος Λευτερης Κογκαλιδης  συνεργαζεται αποκλειστικα με το Μακεδονικο Μουσειο Συγχρονης Τεχνης(μεσα στον χωρο της ΔΕΘ).
Καθε μηνα θα παρουσιαζει στην  μεγαλη οθονη του αμφιθεατρου του Μουσειου αφιερωματα στα μεγαλα αστερια του τραγουδιου και του χορου,συναυλιες,παλιες μουσικες εκπομπες κλπ απο το προσωπικο του αρχειο.
Ο δημοσιογραφος που φετος συμπληρωνει 55 συνεχη χρονια πορειας στο ραδιοφωνο , προσφερει αφιλοκερδως τις υπηρεσιες του,ενω η εισοδος ειναι ελευθερη σ’ολες τις εκδηλωσεις του.

Tην Τεταρτη 16 Δεκεμβριου,6μμ, θα παρουσιασει στην μεγαλη οθονη του αμφιθεατρου του Μουσειου ενα 90λεπτο αφιερωμα στην χριστουγεννιατικη Νεα Υορκη,με εικονες απο μνημεια,βιτρινες,παρκα,σπιτια,παγοδρομια,κεντρικες πλατειες,και μουσικη υποκρουση  τα πιο γνωστα χριστουγεννιατικα τραγουδια,oπως Joy to the world/Deck the halls/We wish you a merry Christmas/Silent night/Jingle bells/March of the wooden soldiers/Greensleeves/Carol of the bells,κ.α.

Τον Ιανουαριο,υπο την αιγιδα της Αρμενικης Κοινοτητας της Θεσσαλονικης,παντα με ελευθερη εισοδο, θα παρουσιαστει μια συναυλια του εκλιποντος κορυφαιου Γαλλου τραγουδιστη(με καταγωγη απο την Αρμενια),και εθνικου ευεργετη της Αρμενιας,Σαρλ Αζναβουρ. Οι γονεις του Αζναβουρ για να γλυτωσουν απο την γενοκτονια των Τουρκων,φευγοντας απο την πατριδα τους εφθασαν στη Θεσσαλονικη.Εγκατασταθηκαν στην περιοχη της Χαριλαου.Ο Σαρλ γεννηθηκε αργοτερα στο Παρισι αλλα θυμαται ως το τελος του, τις τρυφερες ιστοριες των γονεων του για την Θεσσαλονικη που τους αγκαλιασε και τους εκανε να νιωθουν ασφαλεις  και να βλεπουν με αισιοδοξια το μελλον .

*Στο ισογειο του μουσειου λειτουργει καφε-μπαρ.

*Τα ΙΧ μπορουν να εισερχονται ελευθερα στον χωρο της ΔΕΘ μονο απο την πυλη εμποριου(απεναντι απο το ΑΠΘ)και να σταθμευουν στον χωρο γυρω απο το Μουσειο

No comments:

Post a Comment