Friday, August 11, 2017

ΑΓΓΛΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΟ 'Ε' ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ



Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα η συμφωνία μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις. Ο αρχικός προγραμματισμός, οι στόχοι και ο ρόλος των Άγγλων.
Μετά από μία μαραθώνια σύσκεψη οριστικοποιήθηκε σήμερα, στις τρεις τα ξημερώματα, η συμφωνία για την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού «Έψιλον» από τον Ιβάν Σαββίδη.

Σε αυτή τη σύσκεψη, που ήταν διαρκείας 15 ωρών, στελέχη του ομίλου Σαββίδη ρύθμισαν τις τελευταίες λεπτομέρειες της εξαγοράς του καναλιού από τον Φίλιππο Βρυώνη και ακολούθησαν οι σχετικές υπογραφές.

Σε ό,τι αφορά την άμεση λειτουργία του καναλιού, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, θα ακολουθήσει ένα μεταβατικό διάστημα μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου μέσα στον Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου του 2018 να ξεκινήσει το νέο, ανανεωμένο πρόγραμμα του σταθμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κεντρικό ρόλο στο νέο εγχείρημα έχει μεγάλο αγγλικό media consulting agency, που συνεργάζεται ήδη με τον όμιλο Σαββίδη και έχει αναλάβει στο παρελθόν το επαναλανσάρισμα σταθμών όπως το BBC και το Channel 4.

Πρώτος στόχος της νέας ιδιοκτησίας είναι το κανάλι να βρεθεί γρήγορα μέσα στους τρεις πρώτους της χώρας σε επίπεδο τηλεθέασης, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση του ενημερωτικού χαρακτήρα του τηλεοπτικού σταθμού. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία συζήτηση σε σχέση με αλλαγή ή διατήρηση προσώπων στο «Έψιλον».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης ήδη έχει αποκτήσει τις εφημερίδες «Έθνος» και «Ημερησία», έναντι συνολικού τιμήματος 3,58 εκατ. ευρώ, ενώ συμμετέχει και στο MEGA, μέσω του Πήγασου.


No comments:

Post a Comment