To Forbes παρουσίασε για ακόμη μία χρόνια τη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Η Ελλάδα, έκανε αισθητή την παρουσία της, αφού μέσα σε αυτούς, φιγουράρουν και αρκετοί Έλληνες!

Η λίστα περιελάμβανε εκπλήξεις και ανατροπές καθώς σε σχέση με την περσινή δεκάδα υπήρχαν αρκετές αλλαγές. Ποιοι είναι όμως οι δέκα πιο πλούσιοι Έλληνες στον κόσμο και πόσους από αυτούς γνωρίζετε; Δείτε τη λίστα και θα σας λυθούν οι απορίες!
10. Άλεκ Γκόρης
Η περιουσία του αγγίζει τα 2,1 δις. Ναι, καλά διαβάσατε! Τα 2,1 δις! Και να σκεφτείς ότι όταν πήγε στις ΗΠΑ δεν ήξερε καν αγγλικά και δούλευε απλά στο μπακάλικο του θείου του. Εντάξει, δεν έχει γίνει και Σώρας αλλά καλά τα πάει.
9. Πήτερ Πετρόπουλος
Το 2016 η περιουσία του ήταν στα 1,6 δις. Πλέον είναι στα 2,1! Επιχειρηματίας, τραπεζίτης, συγγραφέας και πολιτικός ενώ στο μακρινό 1972, έχει κάνει γραμματέας Εμπορίου των ΗΠΑ επί προεδρίας Νίξον. Για κάποιος είναι ο άντρας με την μεγαλύτερη επιρροή στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή.
8. Γιώργος Αργυρός
Έχει περιουσία 2,2 δις αν και το 2016 βρισκόταν στα 1,8 δις δολάρια. Ψίχουλα μωρέ, δεν είναι να ασχολείσαι. Βασική του επιχειρηματική ενασχόληση είναι το real estate και οι επενδύσεις ένω έχει διατελέσει και πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ισπανία.

7. Αλέξανδρος Σπανός
Να και ένας άνθρωπος που είναι πάμπλουτος και κάνει αυτό που θα κάναμε όλοι αν είχαμε τα φράγκα του: έχει μια ομάδα! Συγκεκριμένα, είναι ιδιοκτήτης των San Diego Chargers (και που και που ασχολείται και με το real estate). Τα λεφτά του αγγίζουν τα 2,4 δις.
6. Ντιν Μητρόπουλος
Με αυτό το όνομα είναι ό,τι πρέπει για να έρθει στην Ελλάδα να ασχοληθεί με την μπάλα και να πάρει μια ομάδα (το Αιγάλεω ας πούμε). Για την ώρα δεν φαίνεται να το σκέφτεται πάντως καθώς έχει την Pabst Brewing, εταιρεία που παράγει μπύρες και ποτά. Στα 2,4 δις δολάρια ανέρχονται τα λεφτά αυτού του φτωχομπινέ.
5. Φίλιππος Νιάρχος
Επιτέλους! Να και κάποιος που ξέρουμε. Η περιουσία του φτάνει τα 2,5 δις δολάρια και θεωρείται ένας από τους 10 μεγαλύτερους συλλέκτες στον πλανήτη. Για να καταλάβετε, η συλλογή του από πίνακες μάλλον ξεπερνά το 1 δις δολάρια!

4.Τζον Πολ Ντετζόρια
Αυτός είναι μισός Έλληνας και μισός Ιταλός, η περιουσία του φτάνει τα 3,1 δις και είναι ιδιοκτήτης της «John Paul Mitchell Systems», που παρασκευάζει προϊόντα για τον καλλωπισμό των μαλλιών. Ο θρύλος λέει πως παλιά ήταν άστεγος και ζούσε μέσα σε ένα αμάξι. Πριν κάνει λεφτά προφανώς.
3.Τζον Κατσιματίδης
Αυτός εδώ ο κυριούλης που βλέπεις έχει την μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ της Νέας Υόρκης και της Φλόριντα, 400 Βενζινάδικα και μερικές εταιρείες Real Estate για να συμπληρώνει το εισόδημά του. Όχι πως έχει και πολλά λεφτά, μόλις 3,3 δις δολάρια.
2. Τομ Γκόρης
Αδερφός του νούμερο 10 της λίστας, ο Τομ Γκόρης γεννήθηκε στη Ναζαρέτ από Έλληνα πατέρα και Λιβανέζα μητέρα. Μέσω της εταιρείας του Platinum Equity επιβλέπει πάνω από 25 εταιρείες, των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία ανέρχονται στα 6 δις!

1. Τζιμ Ντέιβις
Μια μάρκα που λέγεται New Balance την ξέρετε; Ε, σε αυτόν εδώ ανήκει. Ο ελληνικής καταγωγής Τζιμ Ντέιβις έχει μια σχετικά αξιοπρεπή περιουσία: 5,1 δις!
Εντάξει, δεν είναι και σαν τον Σώρα όλοι αυτοί. Αλλά εδώ που τα λέμε έχουν λεφτά.