Wednesday, August 30, 2017

 το πιο εντυπωσιακό superyacht που κατασκευάστηκε ποτέ;

Αριστούργημα ναυπηγικής επηρεασμένο σχεδιαστικά από τη μάσκα του Batman 

Μία από τις πιο απίθανες ιδέες για γιοτ, εμπνευσμένη από τη μάσκα του Batman, του ήρωα των κόμικς της DC Comics, γίνεται πλέον εντυπωσιακή πραγματικότητα μετά από 4 ολόκληρα χρόνια σχεδιασμού και κατασκευής. Στις αρχές του Αυγούστου, στο γραφικό Makkum, στις όχθες της ολλανδικής λίμνης IJsselmeer, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση της καρίνας στο περίφημο «Gotham Project», του κομψού μαύρου 150-footer με το μυτερό τόξο στην πλώρη του και της αψίδας, σαν τα αυτιά του Batman, στην πολύ όμορφη ανοιχτή γέφυρα.
Το «Gotham Project» πρόεκυψε από τη συνεργασία του σχεδιαστή Ivan Erdevicki, της ολλανδικής εταιρείας Icon Yachts και του μεσίτη σκαφών Harry Bristow-Holmes,ενώ το εσωτερικό του σκάφους και το κατάστρωμα έχει αναλάβει η φημισμένη Van Oossanen Naval Architects. Το απίθανο γιοτ «κυοφορεί» μια δίδυμη 2,000 hp MTU μηχανή που αποδίδει έως και 26 κόμβους, ενώ για το πέρασμα του Ατλαντικού «δίνει» με ασφάλεια 12 κόμβους.
Το σίγουρο είναι ότι με αυτό το σκάφος δεν υπάρχει περίπτωση ο ιδιοκτήτης του να περάσει απαρατήρητος από οποιαδήποτε θάλασσα του πλανήτη: Το αλουμινένιο κύτος και όλη η υπερκατασκευή του μπορεί σε κάποια σημεία να μοιάζει με αρκετά ιταλικά και τουρκικά σκάφη, εκείνα με τα κεκλιμένα, λοφικά τόξα, αλλά τα γυαλιστερά παράθυρα και η σκούρα, «σκοτεινή» εξωτερική του όψη κάνουν αυτό το superyacht μοναδικό. Βλέποντάς το μάλιστα, είσαι σίγουρος ότι αν ο Batman είχε γιοτ δεν υπάρχει περίπτωση να μην ήταν αυτό… Κι όμως, το «Gotham Project» είναι τόσο εντυπωσιακό σε αισθητική που σε κανένα σημείο του δεν γίνεται κιτς ή «αστείο».
Αν και εξωτερικά το γιοτ δίνει την αίσθηση ενός «κουμπωμένου», κλειστού σκάφους, ο Erdevicki έχει σχεδιάσει αρκετούς εξωτερικούς χώρους. Ακόμα και στο υπερυψωμένο υποκατάστρωμα της πλώρης, υπάρχουν τρεις άνετες ξαπλώστρες ηλιοθεραπείας με ένα υπέροχο, μεγάλο τζακούζι στα άκρα τους, ενώ στο τρίτο κατάστρωμα, σε αντίθεση με τις συνηθισμένες ανοιχτές γέφυρες, έχει δημιουργήσει ακόμα έναν χώρο αναψυχής με τραπεζαρία και δύο wet bars με ενσωματωμένα σκαμπό. Το υπαίθριο πηδάλιο και τα όργανα πλοήγησης βρίσκονται σε ένα τέταρτο, μικρό επίπεδο, έτσι ώστε ο καπετάνιος να μην ενοχλείται ή να μην αποσπάται η προσοχή του.
Το κυρίως κατάστρωμα είναι αυτό της βάσης, το οποίο εξωτερικά διαθέτει ένα μετακινούμενο υπαίθριο μπάνιο, ενώ από εδώ μια μεγάλη γυάλινη διπλή είσοδος οδηγεί στους εσωτερικούς χώρους, των οποίων τη διαρρύθμιση οι κατασκευαστές δεν έχουν ακόμα αποκαλύψει. Παρ’ όλα αυτά, το «Gotham Project» θα έχει τέσσερις καμπίνες για 8 προσκεκλημένους, μία κυρίως σουίτα για τους ιδιοκτήκτες, χώρο γυμναστηρίου, κελάρι με εκλεκτά κρασιά, μεγάλο χώρο αναψυχής για τηλεόραση ή video games και είναι έτσι κατασκευασμένο, με βύθισμα μόλις 1,8 μέτρων, ώστε να μπορεί να επισκέπτεται μαρίνες στις οποίες σκάφη του ίδιο όγκου και μεγέθους δεν μπορούν.
Το «Gotham Project» θα ξεκινήσει τα ταξίδια του την Άνοιξη του 2019 και έως τότε υπάρχουν πολλά που θα αποκαλυφθούν!

No comments:

Post a Comment