Tuesday, August 29, 2017

TOP-10 RESTAURANTS FOR BUSINESS

Tα 10 καλύτερα εστιατόρια για επαγγελματικά γεύματα και εμπειρίες υψηλής γαστρονομικής απόλαυσης

Η αλήθεια είναι πως οι λίστες, είτε πρόκειται για εστιατόρια, είτε για τραγούδια, είτε για βιβλία, πάντα δείχνουν την τάση της αγοράς και η αξιοπιστία τους κρίνεται στο πέρασμα του χρόνου.
Μία από τις πιο πρόσφατες και με αρκετό ενδιαφέρον για τα ελληνικά δεδομένα είναι η λίστα με τα «100 κορυφαία ελληνικά εστιατόρια για το 2017» και όλες οι υποκατηγορίες της, για τις οποίες ψήφισαν 100+ επώνυμοι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, του lifestyle και της γαστρονομίας.
Σύμφωνα με το site της διοργάνωσης restaurant100.gr, για την ανάδειξη των κορυφαίων υπήρξε μια κριτική επιτροπή 100+ διακεκριμένων στελεχών του χώρουοι οποίοι σε διάστημα περίπου ενός μήνα «διαμόρφωσαν την power list των 100 κορυφαίων εστιατορίων της Ελλάδας, η οποία περιλαμβάνει κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες, εστιατόρια τοπικής Ελληνικής κουζίνας, summer restaurants, «κρυφά διαμάντια» αλλά και μαγαζιά που ενδείκνυνται για business lunch, romantic dinner ή για έξοδο με όλη την οικογένεια».
Μεταξύ των πιο ειδικών «Top-10»,  ξεχώρισαν  τα «10 καλύτερα εστιατόρια για επαγγελματικά γεύματα», εκείνα που είναι ιδανικές επιλογές για σημαντικές επαγγελματικές συνταντήσεις και ραντεβού, με κλασάτο στυλ, ήσυχη ατμόσφαιρα, εξαιρετική αισθητική, αίσθηση ασφάλειας, πολυτέλεια, συνδυασμένα βέβαια όλα αυτά με εμπειριές υψηλής γαστρονομικής απόλαυσης και εξαιρετικές υπηρεσίες.
Δυστυχώς, οι περισσότερες από τις επιλογές της κριτικής επιτροπής του restaurant100.gr, αφορούν τον Νομό Αττικής 
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

Top 10 Restaurants for Business

1. MILOS RESTAURANT – ΑΘΗΝΑ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο εκλεκτά εστιατόρια θαλασσινών παγκοσμίως, αφού Milos θα βρούμε στη Νέα Υόρκη, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι, στο Μόντρεαλ και στο Λονδίνο. Συνώνυμο των εξαιρετικών θαλασσινών, διακρίνεται για την επιμονή στη φρέσκια πρώτη ύλη, την απλότητα, αλλά και τις αμέτρητες επιλογές στα ψάρια που μπορείς να απολαύσεις ποικιλοτρόπως – στην privé τραπεζαρία για επαγγελματικά ή ιδιωτικά γεύματα, στον καταπράσινο εξωτερικό χώρο, στο «chef’s table» μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα.
«Το να μοιράζεσαι το φαγητό στο τραπέζι, φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και εμπλουτίζει τη γαστρονομική εμπειρία», τονίζει ένα απόφθεγμα στις σελίδες του καταλόγου του Milos, που καταφέρνει να ενώνει ανθρώπους και στιγμές με τα θαλασσινά του αριστουργήματα. Η συνεχής αναζήτηση προϊόντων από Έλληνες μικρούς παραγωγούς, η επιμέλεια και η εξειδικευμένη γνώση γύρω από το ψάρι, κατάφεραν να φέρουν το Milos στην κορυφή των προτιμήσεων όσων αγαπούν την υψηλή ψαροφαγία.
Στο Milos Restaurant τα ψάρια δεν υπακούουν σε συγκεκριμένους κανόνες – απλώνονται στη σχάρα, τυλίγονται σε κρούστα από αλάτι και μπαίνουν στον φούρνο, προσφέρονται φρέσκα και ωμά ή βγαίνουν από το τηγάνι στην πιο λαχταριστή και φημισμένη εκδοχή τους. Από την ντοματοσαλάτα με τη βαρελίσια φέτα και τη φάβα που συνοδεύει μοναδικά το χταπόδι μέχρι τα τηγανητά κολοκυθάκια με τις μελιτζάνες που δημιουργούν έναν αλλιώτικο «πύργο», όλα τα πιάτα ξεχωρίζουν για την υψηλή ποιότητα, το ισορροπημένο αποτέλεσμα και τη λεπτή επίγευσή τους. Όλα συνθέτουν ένα εστιατόριο που γνωρίζει, όσο λίγα, τα θαλασσινά και τα προσφέρει λίγες, μόλις, ώρες μετά την αλίευσή τους, αποθεώνοντας τη γευστική και διατροφική τους αξία.
[Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα, +30 210-7281000]

2. GRANDE BRETAGNE ROOF GARDEN ΑΘΗΝΑ

Με μαγευτική θέα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, την αρχοντική και πολύπαθη Πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή, τον καταπράσινο Λόφο του Λυκαβηττού και το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, η πολυβραβευμένη «Μεγάλη Βρεταννία» είναι το πιο εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ένα από σημαντικότερα πλεονεκτήματά του ξενοδοχείου είναι το επί τρεις συνεχόμενες χρονιές βραβευμένο από το περιοδικό Wine Spectator GB Roof Garden Restaurant. Από τον έβδομο όροφο η βραδινή θέα της Αθήνας, όταν ανάβουν τα φώτα της πόλης, σου κόβει την ανάσα.
Executive Chef του GB Roof Garden είναι ο Αστέριος Κουστούδης. O Αστέριος Κουστούδης ένας νέος σεφ, ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη ως μαθητής του Σωτήρη Ευαγγέλου στο Μακεδονία Παλλάς και κατόπιν στο ξενοδοχείο Vardis κέρδισε αστέρι Michelin. Στο GB Roof Garden Restaurant εδώ και 4,5 χρόνια παρουσιάζει ένα μενού που υμνεί τη νέα μεσογειακή κουζίνα. [greekgastronomyguide.gr]
[Located At 8th floor of Hotel Grande Bretagne, A Luxury Collection Hotel Vasileos Georgiou 1 A Athens, +302103330766]
3. ZONARS ΑΘΗΝΑ
Η ιστορία του Zonars ξεκινάει τον Αύγουστο του Ιστορικού ’40 όταν εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά στην γωνία Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου. Το ιστορικό στέκι φιλοξένησε όλα αυτά τα χρόνια στο κομψό και πολυτελές περιβάλλον του τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του περασμένου αιώνα όπως του Οδυσσέα Ελύτη, του Νίκου Γκάτσου, του Μάνου Χατζιδάκι, της Μελίνα Μερκούρη, της Σοφίας Λόρεν, του Άντονι Κουίν και πολλών άλλων.
Σήμερα, 75 χρόνια μετά η ιστορία αναβιώνει, τα δύο αδέρφια Σπύρος και Χρύσανθος Πανάς ανέλαβαν να επαναλειτουργήσουν το ιστορικό Zonars με γνώμονα ότι η εστίαση και η διασκέδαση είναι κομμάτια του πολιτισμού. Η αίσθηση του παλιού Zonars αναβιώνει μέσα από τη σύγχρονη ματιά του αρχιτεκτονικού γραφείου K-studio (Δημήτρης Καραμπατάκης και συνεργάτες) και τη σκηνογραφική επιμέλεια του σπουδαίου Διονύση Φωτόπουλου με σεβασμό στην ιστορικότητα δημιουργώντας έναν χώρο που θυμίζει όπως τότε στην αρχή της λειτουργίας του lobby ξενοδοχείου και λειτουργεί από το πρωί έως αργά το βράδυ.
O πεζόδρομος της Βουκουρεστίου μετατρέπεται σε ένα καινούργιο προορισμό, μια καινούργια γειτονιά με Ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα για Έλληνες και ξένους επισκέπτες που θα επιλέξουν να περιηγηθούν και να απολαύσουν το καφέ, το φαγητό ή το ποτό τους στα εξωτερικά τραπέζια του Zonars υπό τις κλασσικές μελωδίες της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.
Το μενού υπογράφει ο βραβευμένος Executive Chef Νίκος Σκλήρας ενώ αγαπημένες γευστικές επιλογές σημαντικών προσωπικοτήτων επανατοποθετούνται στην κάρτα του μενού φέροντας το όνομα τους.
Τις πρωινές ώρες μέσα από τις πλατιές τζαμαρίες διαχέεται το φως ανάμεσα από τα τραπέζια και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον καφέ και πρωινό τους εκεί που σκίτσαρε ο Γιάννης Τσαρούχης με θέα τα νεοκλασικά κτήρια και απολαμβάνοντας την ανανεωμένη αίγλη του ιστορικού σημείου και του πεζόδρομου της Βουκουρεστίου. Όσο η ώρα περνάει οι κουρτίνες κλείνουν, το τζάκι ανάβει και ο φωτισμός που αναδύεται από τα φωτιστικά του διεθνούς φήμης industrial designer Michael Anastassiades μεταμορφώνει το Zonars σε ένα κοσμοπολίτικο Lounge Bar Restaurant, με την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό να μετατρέπεται σε ιδανική για τα βράδια στην Αθήνα. Επιπλέον επαναφέρεται η παλιά συνήθεια του afternoon tea, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν υπό τους ήχους της live κλασσικής μουσικής, τα γλυκίσματα τους από τα περαστικά τρόλεϊ των σερβιτόρων που φορούν στολές ραμμένες από την εταιρεία Στρογγυλός, ένα από τα πιο παλιά και ιστορικά καταστήματα ρούχων στην Αθήνα.
[Βουκουρεστιου 9 &Πανεπιστημιου, Αθήνα, 21 0325 1430]

4. COOKOOVAYA WISE CUISINE ΑΘΗΝΑ

Οι εξαιρετικοί μάγειροι Σπύρος Λιάκος, Βαγγέλης Λιάκος, Περικλής Κοσκινάς, Νίκος Καραθάνος και Μάνος Ζουρνατζής έχουν δημιουργήσει το εστιατόριο Cookoovaya. Η ελληνική κουζίνα, όπως προκύπτει μέσα από τα βιώματα, την έμπνευση και την πρώτη ύλη που τους εμπιστεύονται εκλεκτοί παραγωγοί, συμπληρώνει την παρέα σας: των δυο, των τριών, των πολλών. Δεν είναι απλώς και μόνο το φαγητό, είναι η φιλοξενία διαμέσου του φαγητού. Νόστιμο φαγητό, φτιαγμένο με τη γνώση, το πάθος και τις εμπειρίες τους. Η Cookoovaya δεν απαιτεί οδηγίες λειτουργίας: τη ζείτε όπως θέλετε. Η φιλοσοφία της Cookoovaya θέλει την παρέα να μοιράζεται τα πιάτα. Να δοκιμάζει, να γεύεται, να απολαμβάνει. Το μενού αλλάζει όσο αλλάζει η εποχή, όσο εξελίσσεται η κουζίνα. Ο κατάλογος χωρίζεται στις εξής κατηγορίες: σαλάτες, κρύα πιάτα και ωμά, ξυλόφουρνος, κάρβουνα, τηγάνι και κατσαρόλα και γλυκά. Το ελληνικό εδεσματολόγιό συνδυάζει γοητευτικά παλιομοδίτικες νότες με τεχνική ακρίβεια, σύγχρονο πνεύμα και καινοτόμες ιδέες.
[Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Αθήνα, 210 7235 005]

5. VEZENE ΑΘΗΝΑ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ

Το εστιατόριο του Άρη Βεζενέ στη Βρασίδα, πίσω απο το Hilton, είναι ένα κυριλέ μπιστρό-ροτισερί υψηλής περιωπής με κόστος ανάλογο των σοβαρών πρώτων υλών που χρησιμοποιεί. Έχοντας ήδη κερδίσει αρκετούς πιστούς στο Μεγανήσι, ο Βεζενές σχεδόν με το που παρουσίασε την αθηναϊκή βερσιόν του εστιατορίου του κέρδισε μια θέση στο γαστρονομικό χάρτη της πόλης κι ένα φανατικό κοινό. Πέντε χρόνια είναι ένα από τα πιο πετυχημένα εστιατόρια της πόλης ενώ επιπλέον δεν έχει σταματήσει να εξελίσσεται.
Αν το εστιατόριο δεν ήταν πίσω από το Χίλτον, θα ήταν μάλλον στο Μανχάταν. Μοιάζει με ένα ξύλινο κουτί με βιτρίνες, το οποίο θα μπορούσε να περιέχει κάτι εύθραυστο και κρυστάλλινο. Κομψός, με σαφή χαρακτήρα, ο χώρος αποπνέει σοβαρότητα και έχει αίγλη. Τη φιλοσοφία του Αρη Βεζενέ την αντιλαμβάνεσαι διαβάζοντας και μόνο τον κατάλογο, που εστιάζει περισσότερο στην καθαρότητα και την αμεσότητα των γεύσεων και πως δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των υλικών, στην προέλευσή τους και στους παραγωγούς τους. Ο Βεζενές έχει εστιάσει σε απλές συνταγές, στην ποιότητα και την ευκρίνεια των υλικών του και πήγε κόντρα στο ρεύμα. Αφετέρου το οφείλει στη μακρόχρονη πορεία του, διαμέσου διαφόρων πόστων της εστίασης, που τον οδήγησε στη θέση του μάγειρα-ιδιοκτήτη, αφού πρώτα του δίδαξε πως ο καλός επιβιώνει αν συνεχίζει, με συνέπεια, ό,τι ξεκίνησε.
Τα περισσότερα πιάτα στο μενού, και κυρίως τα κρεατικά, αλλάζουν περίπου δύο φορές την εβδομάδα. Εισάγουν μοσχάρι, που ανήκει σε διάφορες ράτσες, από την Ισπανία, τη Χιλή, τη Σουηδία και τη Γαλλία. Οι πελάτες του το εκτιμούν για την εξειδίκευση στο κρέας, για το θεσπέσιο ταρτάρ μοσχαριού και το τρυφερό εντρεκότ, σιτεμένο για 56 ημέρες. εμείς για όλα τα παραπάνω, αλλά και για τα γλυκά.
[Βρασίδα 11, Χίλτον, 210-72.32.002]

6. VAROULKO SEASIDE ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ήταν 1987 όταν το πρώτο Βαρούλκο γεννήθηκε στην οδό Διστόμου, στον Πειραιά. Και μαζί του γεννήθηκε η κουζίνα του Λευτέρη Λαζάρου, μια μαγειρευτή θαλασσινή κουζίνα που εμφανιζόταν για πρώτη φορά σε μενού γαστρονομικού εστιατορίου στην Ελλάδα. Παντρεύοντας την αγάπη του για το ψάρι και τα θαλασσινά, με την υψηλή τεχνική, τη δημιουργικότητα και τις εμπειρίες από τα ταξίδια του στις κουζίνες των καραβιών, ο Λαζάρου έβγαλε από την αφάνεια ψάρια άγνωστα και ταπεινά, κι έφτιαξε πιάτα δημιουργικά, με υψηλή μαγειρική τεχνική όμως γεμάτα πηγαία νοστιμιά, τα οποία παραμένουν κλασικά στην ελληνική γαστρονομική σκηνή. Το Βαρούλκο έκτοτε μετακόμισε τρεις φορές. Την πρώτη στην οδό Δεληγιώργη, τη δεύτερη, πριν δέκα χρόνια, στην Πειραιώς, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ το ανανεωμένο Βαρούλκο Seaside έριξε άγκυρα στην πανέμορφη μαρίνα του Μικρολίμανου, σε έναν κομψό χώρο δίπλα στη θάλασσα. Εκεί λειτουργεί πλέον χειμώνα-καλοκαίρι, μεσημέρι και βράδυ, φέρνοντας μια νέα πρόταση.
[Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, Πειραιάς, (+30) 210 5228400]

7. CLOCHARD ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Clochard έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του καλού κλασικού εστιατορίου. Βραβευμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αποτελεί σίγουρα μιά εξαιρετική επιλογή για τους απαιτητικούς στη γεύση αλλά και στην απόλαυση. Η κουζίνα του Clochard ισορροπεί ανάμεσα στην παραδοσιακή, την ανατολίτικη και τη διεθνή, σύγχρονη κουζίνα. Τα εξαίσια πιάτα με τα ολόφρεσκα προϊόντα και τις «σπιτικές» συνταγές, άψογα εκτελεσμένες με ιδιαίτερο μεράκι και φαντασία, η πλούσια κάβα που αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό μιας γαστριμαργικής απόλαυσης και το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, καθιστούν το Clochard, στη συνείδηση των γευσιγνωστών, ως μια, διαχρονικά, εξαιρετική επιλογή.
Ο ιδιοκτήτης και οικοδεσπότης του Clochard Γιώργος Βασίλογλου επιμελείται σε καθημερινή βάση, με σχολαστικότητα, την αγορά των πρώτων υλών, φροντίζοντας τα υλικά να είναι πάντοτε άριστης ποιότητας και ολόφρεσκα. Το μενού καθορίζεται ανάλογα με τις πρώτες ύλες της κάθε εποχής, ανανεώνεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο και περιλαμβάνει γεύσεις ελληνικής και διεθνούς κουζίνας, χρησιμοποιώντας πάντοτε αγνά υλικά εξαιρετικής ποιότητας. Το παρθένο ελαιόλαδο είναι το μοναδικό λάδι που χρησιμοποιείται.
Το 2014, με τη νέα λειτουργία του Clochard ως Bar – Restaurant, το αρχιτεκτονικό γραφείο Π. ΜΑΚΡΙΔΗΣ + ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, μέσα από σύγχρονους σχεδιαστικούς χειρισμούς, έδωσε μια νέα πνοή φρεσκάδας και ανανέωσης, ώστε ο χώρος να ανταποκριθεί στη νέα λειτουργία του. Διακριτικό και απέριττο, το Clochard αποτελεί το πιο φημισμένο εστιατόριο του κέντρου της Θεσσαλονίκης, έχοντας να επιδείξει ένα εξαιρετικό δείγμα συνδυασμού υψηλής γευσιγνωσίας και σύγχρονου, ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος διακριτικής πολυτέλειας και υψηλής αισθητικής.
(Προξένου Κορομηλά 4, Θεσσαλονίκη, 231 023 9805)

8. TUDOR HALL ΑΘΗΝΑ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Το πεντάστερο Ξενοδοχείο King George Athens, στην πλατεία Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας, αντιπροσωπεύει την πεμπτουσία ενός συναρπαστικού boutique ξενοδοχείου. Σε μια τοποθεσία με εξαιρετική θέα προς τον Ιερό Βράχο, βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τα αξιοθέατα της πόλης, την Ακρόπολη και το Μουσείο της, τον Εθνικό Κήπο, την Αγορά, την Πλάκα και το Θησείο. Το εστιατόριο Tudor Hall, που βρίσκεται στον έβδομο όροφο, διαθέτει μοναδική νεοκλασική διακόσμηση, απαράμιλλη θέα στην Ακρόπολη και το γαστρονομικό του στίγμα είναι η σύγχρονη ελληνική κουζίνα.
Βασικό στοιχείο διαφοροποίησης είναι η χρήση φρέσκων εποχιακών λαχανικών και πρώτων υλών. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που ο κατάλογος του εστιατορίου θα ανανεώνεται συνεχώς, με σκοπό να συνάδει με τα φυσικά προïόντα της εποχής. Chef de Cuisine είναι ο Αλέξανδρος Κοσκινάς, ο οποίος μετά από πολύχρονη επιτυχημένη πορεία σε γνωστά ξενοδοχεία, στο King George ειδικεύεται σ’ αυτό που αγαπά, την Ελληνική κουζίνα και τις παραδοσιακές γεύσεις. Στόχος του είναι η εκτέλεση παραδοσιακών συνταγών από διάφορα μέρη της Ελλάδος σε μια μοντέρνα παραλλαγή, όπου ο Αλέξανδρος προσπαθεί να συνδυάσει τη νοσταλγία και την αίσθηση της σπιτικής κουζίνας με την φρεσκάδα και την κομψότητα της σύγχρονης. Κερκυραίος ο ίδιος, έχει μπολιάσει το κυρίως μενού του Tudor Hall με Κερκυραϊκές γεύσεις.
[Βασ. Γεωργίου Α’ 3,Πλατεία Συντάγματος, Κέντρο Αθήνας, Αθήνα, 210 3330265]

9. PAPADAKIS RESTAURANT ΑΘΗΝΑ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Ο Παπαδάκης αποτελεί μια επιλογή που θα κάνει ευτυχισμένους τους λάτρεις των θαλασσινών. Το εστιατόριο με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τον σύζυγό της Μανώλη Μανωλάκη στο τιμόνι, γεννήθηκε το 1996, 16 χρόνια μετά από την ημέρα που ο πατέρας της, Γιάννης, δημιούργησε τον Παπαδάκη για πρώτη φορά. Ο στόχος της ήταν να φέρει στο εστιατόριο της επισκέπτες από όλον τον πλανήτη, προσφέροντας τους μοναδική ποιότητα, αγνά, ντόπια, φρέσκα υλικά, εξαιρετικό σέρβις και φιλοξενία που θα τους έμενε αξέχαστη. Και το πέτυχε! Με τον ενθουσιασμό, τη δουλειά και το ταλέντο της, έκανε τον «Παπαδάκη» το πιο φημισμένο εστιατόριο των Κυκλάδων.
Διάσημοι από όλον τον κόσμο επισκέπτονταν την Πάρο, έχοντας ως γευστικό προορισμό το εστιατόριό της. Ήθελαν να δοκιμάοσυν τις πολυσυζητημένες γεύσεις της και περίμεναν με υπομονή μέχρι να βρεθεί το τραπέζι που θα κάθονταν για να ζήσουν την ιεροτελεστία της γεύσης. Επιχειρηματίες, άνθρωποι του εφοπλιστικού κόσμου, καλλιτέχνες, εικαστικοί, άνθρωποι που λάτρευα το νησί, έγιναν οι πιστοί πελάτες της.
Η ιστορία του Παπαδάκη συνεχίστηκε από τον Νοέμβριο 2005 στην Αθήνα, στο Κολωνάκι, στα πόδια του Λυκαβηττού. Η Αργυρώ καλωσόρισε τους φίλους της στην Φωκυλίδου, στον αριθμό 15 και η ζωή έγινε για όλους όσοι την έβρισκαν πια στο κέντρο της ΑΘήνας, πιο νόστιμη παρά ποτέ. Περνώντας τα χρόνια η φήμη του εστιατορίου Παπαδάκης ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας και οι ξένοι που επισκέπτονταν τη χώρα δεν παρέλειπαν να γευτούν τις χειροποίητες γαστριμαργικές δημιουργίες της.
[Φωκυλίδου 15, Κολωνάκι, Αθήνα, 210 3608621]

10. ALERIA ΑΘΗΝΑ

Το Aleria, ένα από τα πιο ξεχωριστά εστιατόρια που διαθέτει η Aθήνα, στεγάζεται σ’ ένα πανέμορφο, πλήρως ανακαινισμένο νεοκλασικό που συνδυάζει εποχές, στυλ και αποχρώσεις με ένα φίνο touch προσωπικού γούστου. Το χαρακτηριστικό του είναι η κλασική αλλά ιδιαίτερη διακόσμηση που παντρεύει το διαχρονικό με το μοντέρνο και κάνει την ατμόσφαιρα άκρως ζεστή και φιλόξενη. Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης δημιουργεί ένα πολύ ξεχωριστό ρεπερτόριο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, καρυκευμένης με δημιουργικότητα. Πιάτα όπως η μους κολοκύθας με κάστανα, απάκι και τρούφα ή το σιγοψημένο αρνάκι με κρέμα από κοκκινιστούς γίγαντες, σέλερι, κάππαρη και yuzu παίζουν εφευρετικά με την καινοτομία και την οικειότητα.
[Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, Αθήνα, 210 52 22 633]

No comments:

Post a Comment