Η συνοικία ονομάζεται Kalorama, βρίσκεται στην Ουάσινγκτον και φιλοξενεί κατοίκους με ιδιαίτερα υψηλό προφίλ. Στην περιοχή, εκτός από τις πρεσβείες της Κίνας, του Ομάν και της Σερβίας, βρίσκονται και οι ιδιωτικές κατοικίες των πρέσβεων της Γαλλίας και του Μεξικού.

Η πολυτελής περιοχή, ετοιμάζεται να υποδεχτεί μερικούς ακόμα διάσημους κατοίκους – την οικογένεια Οbama και την Ivanka Trump με τον σύζυγό της Jared Kushner. Το πρώην προεδρικό ζεύγος και η κόρη του νυν προέδρου των ΗΠΑ, πρόκειται να μείνουν μόνο μερικά μέτρα ο ένας από τον άλλο.

Στις αρχές του μήνα, επιβεβαιώθηκε το γεγονός πως η Ivanka Trump και ο σύζυγός της, μετακομίζουν σε ένα μεγάλο σπίτι αξίας 5.5 εκατομμυρίων δολαρίων. Τη χρονιά που μας πέρασε, η οικογένεια Οbama αγόρασε, επίσης, ένα σπίτι μεγέθους 740 τ.μ. στην τιμή των 6.35 εκατ. δολαρίων, δίπλα στο Belmont Road. Πολλοί έσπευσαν να κατευθυνθούν στο Belmont Road με την ελπίδα να δουν το νέο σπίτι των Οbama. Ωστόσο, έπεσαν πάνω σε οχήματα της μυστικής υπηρεσίας που είχαν κλείσει τον δρόμο.
Το σπίτι στο Belmont Street της Ουάσινγκτον, όπου πρόκειται να μετακομίσει ο Barack Obama με την οικογένειά του.
Τα δύο ζευγάρια έχουν διαφορετικούς λόγους που βρίσκονται στην Ουάσινγκτον. Ο Jared Kushner ορκίστηκε σύμβουλος του Donald Trump και θα εργάζεται εκτός Λευκού Οίκου. Αρχικά υπήρχε η υπόνοια πως και η κόρη του, η Ivanka Trump, θα αναλάμβανε μια θέση στον Λευκό Οίκο, αλλά τελικά αποφάσισε να μην το κάνει.
Ωστόσο και οι δύο αφήνουν το σπίτι τους στη Νέα Υόρκη και μετακομίζουν στην Ουάσινγκτον, χωρίς να είναι απόλυτα ξεκάθαροι οι λόγοι. Στο μεταξύ, η οικογένεια Οbama αποφάσισε να μείνει και αυτή στην Ουάσινγκτον, σε αντίθεση με τους περισσότερους πρώην προέδρους που κατά την παράδοση φέυγουν από την περιοχή, ώστε η κόρη τους Sasha να τελειώσει το σχολείο.
Η συνοικία Kalorama της Ουάσινγκτον.
Δεν είναι ξεκάθαρο αν τα ζευγάρια θα πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο. Δεν υπάρχει κάποιο τοπικό εστιατόριο ή καφέ πολύ κοντά. Οι δρόμοι γύρω από τα σπίτια τους είναι δημοφιλείς σε όσους κάνουν jogging. Κατά τ’ άλλα η γειτονιά είναι απλώς πολύ ήσυχη και… πλούσια!
Αρκετοί πιστεύουν πως η έλευση των νέων κατοίκων θα ανεβάσει τις τιμές των ακινήτων της περιοχής και υπάρχουν ανησυχίες μήπως κάποιοι από τους ήδη υπάρχοντες κατοίκους δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να ανταποκριθούν οικονομικά και θα χρειαστεί να μετακομίσουν.

Η πολυτελής κατοικία, στην οποία μετακομίζει η κόρη του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, χτίστηκε το 1923, σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Waddy Wood και είναι 650 τ.μ. Δεν είναι ξεκάθαρο αν η Ivanka Trump και ο σύζυγός της Jared την αγόρασαν ή θα την νοικιάσουν από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες.
Σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο Luxury Listings, το σπίτι ανακαινίστηκε πρόσφατα και η εσωτερική διακόσμηση κινείται σε ένα πολύ σύγχρονο και μοντέρνο στιλ. Οι ανοιχτοί χώροι, τα ψηλά ταβάνια, η πολυτελής κουζίνα και οι χώροι αναψυχής δίνουν στο σπίτι μια αίσθηση κομψότητας. Η πολυτελής οικία περιλαμβάνει επίσης 5 τζάκια και μια σουίτα με χτιστές ντουλάπες, μπανιέρα και θέα στον κήπο.