Wednesday, August 30, 2017

VISION MERCEDES-MAYBACH 6 CABRIO

Το υπέρτατα luxurious Cabriolet

Eπαναπροσδιορίζει τα στάνταρτς της luxury αυτοκινητοβιομηχανίας και καθορίζει τι είναι πραγματικά «πολυτελές» σήμερα... 

Όταν βρίσκεσαι στα μέσα του Αυγούστου σε ένα από τα σημαντικότερα event στο χώρο των πολυτελών αυτοκινήτων του παρελθόντος, περιτριγυρισμένος από σπάνια, αυθεντικά μοντέλα και πανάκριβες αντίκες, αλλά εσύ μένεις άναυδος από ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο που κάνει εκεί την πρώτη του εμφάνιση, τότε η κατάσταση είναι πράγματι σοβαρή… Αυτό συνέβη με τους περισσότερους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο φετινό «Pebble Beach’s Concours d’Elegance»της Καλιφόρνια, εκεί που κάθε χρόνο «συναγωνίζεται η luxurious κομψότητα», όταν πραγματοποίησε την επίσημη πρεμιέρα του το Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet, η ανοιχτή εκδοχή δηλαδή του πολυτελούς κουπέ που είχαμε θαυμάσει πριν περίπου ένα χρόνο. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, μεταξύ των εντυπωσιακότερων των αυτοκινήτων, επαναπροσδιορίζει ουσιαστικά τα στάνταρτς της luxury αυτοκινητοβιομηχανίας σε έναν χώρο ήδη αρκετά επιφυλακτικό και κυνικό απέναντι σε αυτό που πολλές εταιρείες ορίζουν ως «πολυτέλεια» (και όχι κιτς).
Το Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet, ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο που προσφέρει 750 άλογα, αποτελεί φόρο τιμής στην αυτοκινητική «haute couture» των ξεχωριστών καμπριολέ, τα περισσότερα μέρη του οποίου να είναι φτιαγμένα από ανθρώπινο χέρι. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην παρουσίασή του, «συνδυάζει το κλασικό με την έξυπνη ομορφιά, τη συναισθηματική εμφάνιση με την τεχνολογία», με τους Γερμανούς να χρησιμοποιούν τη λέξη «αισθησιακό», στο επίσημο δελτίο Τύπου, αναφερόμενοι στο design του μοντέλου: Με μήκος 5,7 μέτρων, διθέσιο, με παρόμοιο σώμα με την κλειστή εκδοχή, με τεράστια χρωμιωμένη γρίλια εμπρός, ατελείωτο καπό (που ανοίγει σε δύο μέρη) και πλέον με απίθανη οροφή που περιλαμβάνει… φύλλα χρυσού. Κι όλα αυτά, σε χρώμα «Nautical Blue Metallic», που έρχεται σε απόλυτη -υπέροχη- αντίθεση με τα στοιχεία χρωμίου που απλώνονται σε όλες τις επιφάνειες.
Πρόκειται για ένα μοντέλο που πατάει πάνω σε σχεδιασμένους αποκλειστικά για αυτό τροχούς 24 ιντσών ενώ το κομμάτι πίσω από τα δύο καθίσματα σχεδιάστηκε με στόχο να θυμίζει κατάστρωμα γιοτ, μία επιπλέον πολυτέλεια που πιθανότατα θα διαθέτουν ήδη όσοι το αποκτήσουν. Τα φωτιστικά σώματα είναι λεπτά και τονίζουν το πλάτος του οχήματος ενώ στα ξεχωριστά στοιχεία του πίσω μέρος συγκαταλέγονται οι αεραγωγοί πίσω από τους θόλους των τροχών και ο διαχύτης με πλαίσιο αλουμινίου.
Εσωτερικά, το Cabriolet παραμένει το ίδιο πολυτελές με το κλειστό αν και ο σχεδιασμός του προσπαθεί να είναι μίνιμαλ ακόμα περισσότερο. Σε αυτό βοηθάει το γεγονός πως οι περισσότερες λειτουργίες καθορίζονται μέσω φωνητικών εντολών και όχι διακοπτών. Έτσι, σε ελάχιστα σημεία επεμβαίνει χέρι, διαθέτει τρεις αεραγωγούς τοποθετημένους τον έναν δίπλα στον άλλο και μία ξεχωριστή ιδέα που γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή της βραδινές ώρες: μπλε οπτικές ίνες που διέπουν το ταμπλό και οπτικοποιούν τη ροή ενέργειας της κινητήριας δύναμης! Όσες πληροφορίες χρειάζεται ο οδηγός, παρουσιάζονται σε δύο head-up displays στο παρμπρίζ, με εξαίρεση όσα διαβάζει στα δύο ρετρό, ανεξάρτητα στρογγυλά όργανα πίσω από το τιμόνι. Ένας συνδυασμός που από τον κατασκευαστής χαρακτηρίζεται «hyperanalogue», συνδυάζοντας δηλαδή το χθες με το αύριο. Οι υπόλοιπες πληροφορίες παρουσιάζονται μέσω της γυάλινης επιφάνειας που διέπει το πάνω μέρος του ταμπλό.
Οι Γερμανοί έχουν τοποθετήσει ακόμα και βιομετρικούς αισθητήρες που αναγνωρίζουν και καταγράφουν την συμπεριφορά και την διάθεση των επιβατών. Το υλικό επιλογής είναι υψηλής ποιότητας δέρμα nappa σε χρώμα Crystal White. Επιπλέον, η παρουσία ενός διακριτικού διαχωριστικού που παρουσιάζεται περιμετρικά σε όλη τη καμπίνα, δημιουργώντας αυτό που χαρακτηρίζουν ως «πολυτελές ανοιχτώ lounge 360 μοιρών», δίνει και εδώ την αίσθηση γιοτ. Ένα ακόμα ξεχωριστό στοιχείο του εσωτερικού αποτελεί το ξύλινο πάτωμά του, που διαθέτει επίσης φύλλα αλουμινίου.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που εξασφαλίζουν τετρακίνηση, επιτάχυνση 0-100 σε λιγότερα από τέσσερα δευτερόλεπτα και αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων από τις μπαταρίες που είναι τοποθετημένες στο πάτωμα του οχήματος. Μάλιστα ο κατασκευαστής, υπόσχεται φόρτιση που επαρκεί για κίνηση 100 χιλιομέτρων μέσα σε μόλις 5 λεπτά.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

No comments:

Post a Comment