Μήλος, το πανέμορφο αυτό νησί που έδωσε στον κόσμο το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, έχει πέρα από τις μαγευτικές της παραλίες και μια ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική ιστορία που λίγοι γνωρίζουν.

Κατά το 1970 υπήρχε στο χωριό Τρυπητή, πάνω από το γραφικό χωριό Κλήμα και σε μικρή απόσταση από την Πλάκα (την πρωτεύουσα της Μήλου), ένας αρχαίος και κατεστραμμένος ανεμόμυλος. Χτίστηκε κατά τον 19ο αιώνα, σε ένα σημείο με, ομολογουμένως, εξαιρετική θέα και ζηλευτή θέση.
aero milos
aero milosΟ παραδοσιακός αυτός ανεμόμυλος ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1980 και μετά, να αξιοποιείται και να ανακαινίζεται, μέχρι που μετατράπηκε σε ένα πανέμορφο, γοητευτικό και αυθεντικό boutique hotel. Θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει περισσότερο ως ένα παραθεριστικό σπίτι διακοπών παρά ως ξενοδοχείο.
Αποτέλεσμα εικόνας για aria hotels milos
Φέρει το όνομα Aera Milos υπενθυμίζοντας έτσι, αφενός, τις ρίζες κατασκευής του δηλαδή τον άνεμο που είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον ανεμόμυλο και, αφετέρου, τον τόπο όπου βρίσκεται, δηλαδή το όμορφο νησί της Μήλου. Πρόκειται, πραγματικά, για μια εξαιρετική και άκρως ενδιαφέρουσα μετατροπή.
aero milos
Το Aera Milos ανήκει στην εταιρεία Aria Hotels, που είναι η ανερχόμενη θυγατρική του Ομίλου «The Libra Group». Τα Aria Hotels, με boutique ξενοδοχεία, βίλες και ακίνητα στα ελληνικά νησιά και την ηπειρωτική χώρα, έχουν ως πρωταρχικό στόχο την προσφορά αυθεντικής Ελληνικής φιλοξενίας όλες τις εποχές του χρόνου.
Ο ανεμόμυλος αποτελείται από τρεις ορόφους που επικοινωνούν με πέτρινη εσωτερική σκάλα, ενώ το ισόγειο έχει διαμορφωθεί σε καθιστικό. Τα δωμάτιά του διαθέτουν άνετο εξωτερικό χώρο, στον οποίο μπορεί κανείς να χαλαρώσει και να απολαύσει την απεριόριστη θέα της Πλάκας και το ξεχωριστό ηλιοβασίλεμα.
aero milos
Τα Aria Hotels επεκτείνονται ολοένα και περισσότερο, ενώ το Aera Milos αποτελεί μια πρόσφατη και πολύ σημαντική προσθήκη:
«Αυτή είναι μια πολύ συναρπαστική εξέλιξη για το χαρτοφυλάκιο της Aria», δήλωσε ο Λευτέρης Καρυώτης, Διευθυντής Πωλήσεων & Μάρκετινγκ για την Aria Hotels & Tourism. «Οι Δυτικές Κυκλάδες είναι μια πολύ ελκυστική και παρθένα γωνιά του Αιγαίου και έχουμε την τιμή να βοηθήσουμε νέους επισκέπτες να ανακαλύψουν αυτό το κομμάτι της Ελλάδας».
aero milos