Το γνωστό τηλεοπτικό καφέ της Χαράς στο Κολοκοτρονίτσι φιλοξένησε τους χαρακτήρες του Χάρη Ρώμα στην ομόνυμη σειρά που σημείωσε τεράστια επιτυχία. Το «καφέ της Χαράς» υπάρχει και βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ευρυτανίας, το Κλαυσί. Η ιστορία του αρχίζει από τον περασμένο αιώνα και καταλήγει στις μέρες μας. Οι ομοιότητες του με το τηλεοπτικό καφέ είναι πολλές και οι πρωταγωνιστές του έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά. Η Χαρά Χάσκα ή αλλιώς πρωτευουσιάνα, στην πραγματικότητα είναι η Χαρά Πετροπούλου, επίσης πρωτευουσιάνα που εγκατέλειψε την Αθήνα για να δημιουργήσει το δικό της καφέ στην μικρή πλατεία του Κλαυσίου.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το 1893 ο Γιώργος Μαθές ανοίγει το μικρό παντοπωλείο- χασάπικο πάνω στην πλατεία του χωριού. Ο Μαθές, προπαππούς της Χαράς Πετροπούλου, με αυτό το μικρό μαγαζάκι κατάφερε να ζήσει την οικογένειά του αλλά και φεύγοντας από τη ζωή, να παραδόσει στον γιο του μια υγιή επιχείρηση.
Ο Γιώργος Μαθές έξω από το παντοπωλείο, το 1893
Στον Β’Παγκόσμιο πόλεμο, το παντοπωλείο βάζει λουκέτο και καιγεται δύο φορές από τους Γερμανούς. Μετά τον πόλεμο την σκυτάλη παίρνει ο γιος του Γιώργου, ο Δημήτρης Μαθές, ο παππούς της Χαράς. Μαζί με τη Χαρίκλεια, τη γυναίκα του, ο Δημήτρης δουλεύει το παντοπωλείο και το εμπλουτίζει με περισσότερα προϊόντα. Το μαγαζάκι στη πλατεία έχει γίνει πια σημείο αναφοράς και όλο το χωριό μπαίνει στο τεφτέρι του κυρ Μήτσου.
Το τεφτέρι του κυρ Μήτσου είχε πάρει «φωτιά» την δεκαετία του 60′
 ΄Οταν ο κυρ Μήτσος έφυγε από τη ζωή, το παντοπωλείο έκλεισε και πάλι. Η κυρά Χαρίκλεια έμεινε στο χωριό αλλά η κόρη έφυγε για την Αθήνα. ‘Ετσι, το μαγαζάκι της πλατεία στο Κλαυσί έμεινε κλειστό για περισσότερα από δέκα χρόνια, μέχρι που η εγγονή του κυρ Μήτσου αποφάσισε να τα μαζέψει από την Αθήνα και να αναστήσει το χώρο φτιάχνοντας το δικό της «καφέ της Χαράς». «Βλέπεις τις πέτρες; Ακόμη δεν έχουν καθαρίσει εντελώς από την μαυρίλα της πυρκαγιάς του 40» λέει η Χαρά Πετροπούλου που σερβίρει καφέ και χειροποίητα γλυκά για δεύτερο χειμώνα. » Είναι ο δεύτερος χειμώνας για το καφέ αλλά ο τελευταίος για την κυρά Χαρίκλεια, την γιαγιά μου που τη χάσαμε μέσα στα Χριστούγεννα» λέει.
Ο Δημήτρης Μαθές και η σύζυγός του Χαρίκλεια έξω από το μαγαζάκι της πλατείας στο Κλαυσί 
Η «τρελοαθηναία» Χαρά μιλά με καμάρι για την ιστορία αυτής της μικρής γωνιάς που έστησε από την αρχή κόπο και μεράκι. Κοινωνική και χαμογελαστή με όλους τους πελάτες της, εξηγεί ότι οι ιστορίες που βιώνει καθημερινά έχουν πολλά κοινά με την τηλεοπτική σειρά αν και η ίδια κάνει ότι μπορεί για να μην προκαλεί τους συγχωριανούς της.
Η Χαρά επι τω έργω. Ετοιμάζει την παραγγελία με καφεδάκι και γλυκό.
Αποφεύγει το φακό και δηλώνει άσχετη με τα κοινωνικά δίκτυα και το ίντερνετ. Της αρέσει να ασχολείται με τις συνταγές της και τα «πάρτι» που διοργανώνει για φίλους και πελάτες.
Αυτό είναι το καφέ της Χαράς