Sunday, June 18, 2017

NORTH BANK CAMP, MONTANA

Πολυτελες κάμπινγκ; Είναι δυνατόν;

Ξύλινα θερμαινόμενα πατώματα, πέτρινα τζάκια και κλίμα από ταινίες γουέστερν δίπλα στο ποτάμι...

Το «glamping» δεν έχει ενταχθεί τυχαία, τώρα τελευταία, στο λεξικό του Κέιμπριτζ. Πρόκειται για μία λέξη που πρόερχεται από το γνωστό «camping» και το «glamorous» (γοητευτικός) και ουσιαστικά σημαίνει το πολυτελές και πιο άνετο κάμπινγκ σε σχέση με το γνωστό, παραδοσιακό. Το glamping είναι ένα ιδιαίτερα αναπτυσσόμενο είδος διασκέδασης, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και στην Αυστραλία και απευθύνεται σε εύπορες οικογένειες και σε ζευγάρια που αναζητούν την περιπέτεια και τις χαρές της ζωής μέσα στη φύση, απολαμβάνοντας όμως όλες τις ανέσεις ενός 5άστερου ή 4άστερου ξενοδοχείου. Έτσι, δεκάδες νέα καταλύματα ξεφυτρώνουν κάθε μήνα μέσα στα πυκνά αμερικανικά δάση και στα απέραντα, καταπράσινα λιβάδια, δίπλα σε ποταμούς ή λίμνες, που παρέχουν όλες τις ανέσεις και την ασφάλεια στους φιλοξενούμενους τους.
Ένα από αυτά, που μάλιστα άνοιξε τις πύλες του στις αρχές του μήνα, είναι το North Bank Camp, ένα resort στο Paws Up της Montana, στις βορειοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για ένα ονειρικό ράντσο, στις όχθες του ποταμού Blackfoot, σε απόσταση περίπου 40 λεπτών από την πόλη Μίσουλα, στη δυτική Μοντάνα. Το resort περιλαμβάνει 6 συνολικά πολυτελείς τέντες, τέσσερις με δύο υπνοδωμάτια και δύο με τρία, που απευθύνονται κυρίως σε οικογένειες που θα ήθελαν να ζήσουν για λίγα 24ωρα την άγρια αμερικάνικη φύση. Επιπλέον, όλες οι τέντες έχουν αυτόνομη πρόσβαση και θέα στον ποταμό, γεγονός που βέβαια κάνει την εμπειρία ακόμα πιο συναρπαστική.
Εσωτερικά, οι τέντες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα γνωστά μας κάμπινγκ καθώς τα χωρίσματα, το πάτωμα και τα περισσότερα από τα έπιπλα είναι από εξαιρετικής ομορφιάς ξύλο. Όλος ο διάκοσμος θυμίζει παλιές αμερικάνικες ταινίες γουέστερν αλλά στη luxurious έκδοση τους, ενώ ακόμα και τα μπάνια έχουν πατώματα θερμαινόμενα και βέβαια σύγχρονα air-conditions. Το resort, εκτός από τις προσωπικές τέντες, περιλαμβάνει και ένα καταπληκτικό ξύλινο σαλέ-τραπεζαρία, με πέτρινο τζάκι, μεγάλες τζαμαρίες, εξωτερικό τζάκι με καθιστικό και βέβαια μενού εναρμονισμένο απόλυτα τόσο με τα αγαθά που προσφέρει το ποτάμι (σολομούς, πέστροφες κ.ά.) όσο και αρίστης ποιόητας κρεατικά, συνήθως από κυνήγι.
Το North Bank Camp εκτός από χαλάρωση προσφέρει πλήθος από δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τη φύση και το ποτάμι, ξεκινώντας βέβαια από κανό, ιππασία και ψάρεμα και καταλήγωντας σε πτήση με αερόστατο πάνω από τα παρθένα δάση. Όσο για τις τιμές; Το δίκλινο ξεκινά από τα $3,460 τη βραδιά ενώ τα μεγαλύτερα προσφέρονται έπειτα από συνεννόηση και σε σχέση βέβαια με το συνολικό πρόγραμμα που θα ακουθήσουν οι φιλοξενούμενοι.

No comments:

Post a Comment