Saturday, June 3, 2017

ELVIS PRESLEY

Πωλήθηκε για 420 χιλιάδες δολάρια το ιδιωτικό του τζετ

Είχε αγοραστεί 900 χιλιάδες δολάρια το 1962

Στην τιμή των 420 χιλιάδων δολαρίων έφτασε σε δημοπρασία που έγινε αυτές τις μέρες το ιδιωτικό τζετ του θρύλου της rock’n’roll Elvis Presley. Το Lockheed Jetstar Jet, όπως λέγεται, του οποίου συνιδιοκτήτης ήταν ο πατέρας του, είναι το μοναδικό αεροπλάνο που υπήρξε πάντα ιδιωτικό.
Σύμφωνα με τον πωλητή πολλά μέρη του εσωτερικού χώρου ήταν φτιαγμένα ανάλογα με τις απαιτήσεις και το γούστο του τραγουδιστή, όπως η ξύλινη επένδυση, οι χρυσές λεπτομέρειες, τα εντυπωσιακά κόκκινα βελούδινα καθίσματα και το κόκκινο χαλί. Το τζετ επίσης δεν είχε καθόλου ανακαινιστεί και ήταν ακριβώς όπως το είχε αφήσει ο Presley, ο οποίος το είχε αγοράσει το 1962 δίνοντας 900 χιλιάδες δολάρια.
Το Lockheed Jetstar λέγεται “χαμένο” (“Lost”) καθώς  βρισκόταν αραγμένο για 30 χρόνια σαν ατραξιόν έξω από το αεροδρόμιο Roswell, στο Νέο Μεξικό. Οι άνθρωποι της δημοπρασίας πίστευαν ότι μπορεί να φτάσει τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που όμως δεν έγινε.
Ο Presley είχε πολύ καλή σχέση με τον πατέρα του, Vernon. Ο δεύτερος μάλιστα τον ακολουθούσε με το αεροπλάνο αυτό στις περιοδείες του. Ήταν πάντα δίπλα του και τον συμβούλευε στα οικονομικά ζητήματα. Όταν δε ο Elvis πέθανε, ο Vernon ήταν ο διαχειριστής της περιουσία του.
Το μεγαλύτερο της περιουσίας του τραγουδιστή κληρονομήθηκε από την κόρη του Lisa Marie, μόλις συμπλήρωσε τα 25 της χρόνια. Η περιουσία αυτή δεν ήταν μεγάλη, όπως θα φανταζόμασταν, καθώς ο Elvis ήταν αρκετά σπάταλος και γεναιόδωρος στη ζωή του. Λέγεται ότι στους φίλους του έκανε δώρο από μια Cadillac.
Όταν ο Elvis πέθανε ο πατέρας του έβγαλε σε δημοπρασία δύο ακόμα ιδιωτικά αεροπλάνα που είχε ο τραγουδιστής στην κατοχή του. Ο άνθρωπος που τα αγόρασε τα έβαλε και πάλι σε δημοπρασία το 2015, εισπράττοντας το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων.
  

No comments:

Post a Comment