Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

ΠΕΘΑΝΕ Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΕΦΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Σε ηλικία 78 ετών απεβίωσε η ηθοποιός Έφη Οικονόμου, σύζυγος του ηθοποιού Χάρη Παναγιώτου, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας.
Η ηθοποιός παραθέριζε στην περιοχή του Διακοπτού, όπως κάθε καλοκαίρι.
Ήταν ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης, ενώ ερμήνευσε κυρίως τον ρόλο της... κακιάς. Μία από τις τελευταίες τηλεοπτικές εμφανίσεις της ήταν στην τηλεοπτική σειρά «Πάτερ Ημών».
Το τελευταίο αντίο θα πουν αύριο Παρασκευή, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες στην Έφη Οικονόμου. Η κηδεία της θα γίνει στο 3ο Νεκροταφείο στις 13:30.
Η γνωριμία της με τον σύζυγό της είχε γίνει πριν από 46 χρόνια, το 1970, στο στούντιο του Σκανάτοβιτς όπου πήγαν για να βγάλουν κοινές φωτογραφίες για την παράσταση που έπαιζαν στο Άλσος Παγκρατίου. Εκεί γεννήθηκε ο έρωτας τους, όπως αναφέρει ο ίδιος, και το 1974 παντρεύτηκαν και είχαν κοινή προσωπική αλλά και επαγγελματική πορεία αφού συνεργάστηκαν σε πολλές παραστάσεις.
Φιλμογραφία
Νειάτα στη λάσπη (1984) [Χατζηπέτρου]
Μονά... ζυγά δικά μου... (1979)
Η Ωρα του Λύκου (1979)
Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970)
Ο Τελευταίος Αιχμάλωτος (1970) (Άννα)
Δάκρυα και Διπλοπενιές (1969) (Θεανώ)
Μενούσης, Ο Λεβέντης της Ηπείρου (1969)
Παιδί μου, Αγάπη μου (1969) (Άντζελα)
Εκείνοι που ξέρουν ν' αγαπούν (1968)
Αποστολή Θανάτου (1968)
Αφροδίτη το Κορίτσι που Πόνεσε (1968) (Τιτίκα)
Ο Τίμιος Δρόμος (1968)
Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου... (1967)
Η Κοινωνία μας Αδίκησε (1967)
Μανωλάκης ο Τέντυ Μπόυ (1967)
Ο Προδότης (1967)
Ο Σακαφλιάς (1967) (Νόρα)
Η Κόρη μου η Ψεύτρα (1967) (Μήτση)
Στο Κατώφλι της Μοίρας (1967)
Ο εμποράκος (1967) [Κατερίνα Μαρά]
Εισπράκτωρ 007 (1966) [Μπέμπα]
Αδικία (1966) (Δώρα)
Η Αχάριστη (1966)
Ο Γυρισμός του Στρατιώτη (1966)
Μην Αδικήσεις Ορφανή (1966)
Ο μπαμπάς μου ο τεντυμπόυς (1966) [Λόλα]
Το βλακόμουτρο (1965) (Φλώρα)
Με Πότισες Φαρμάκι (1965)
Με Ιδρώτα και Δάκρυα (1965)
Προδομένη (1965) (Μόνικα)
Μερικες το προτιμουν χακι (1965)
Δεν Μπορούν να μας Χωρίσουν (1965) (Τζίνα)
Γιατί μ`Εγκατέλειψες (1965)
Το Ρομάντζο μιας Καμαριέρας (1965) (Μήτζη Χατζηπροβατά)
Διψασμένη γι` Αγάπη (1965)
Το Τελευταίο Δάκρυ (1965) (Αλίκη)
Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη (1965) [Ντίνα Στεργίου]
Το φτωχόπαιδο (1965) [Τζένη Τραγοπούλου]
Φτωχό μου σπουργιτάκι (1965) [Μαγδαληνή Παρασκευοπούλου]
Είναι μεγάλος ο καϋμός (1964) [Βίκυ]
Αθήνα Ωρα Δώδεκα (1964)
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964) [Στέλλα]
Ο παράς και ο φουκαράς (1964)
Οι προικοθήρες (1964)
Ο Γυρισμος της Μανας (1964)
Διαζύγιο αλά Ελληνικά (1964) (Σοφία Μόσχου)
Αμαρτίες Γονέων (1963)
Αστέρια στο Βούρκο (1963)
Ενας Βλάκας με Πατέντα (1963)
Για Λίγη Στοργή (1963) (Αγγέλα)
Η Μικρή Ζητιάνα (1963)
Κουράστηκα να σ`Αποκτήσω (1963)
Ο Διαιτητης (1963)
Ανάμεσα σε Δυο Αγάπες (1963) (Σόφη)
Όσα Κρυβει η Νυχτα (1963)
Εμείς τα μπατιράκια (1963) [κρατούμενη]
 Ένας βλάκας... με πατέντα! (1963) [Υρώ (Αργυρώ)]
Ένας ντελικανής (1963) [Ρόζι]
Το Μεγάλο Αμάρτημα (1963)
Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963)
Τύφλα νάχη ο Μάρλον Μπράντο (1963) [Λίνα]
Άγγελοι του Πεζοδρομιου (1962)
Εσκότωσα για το Παιδί μου (1962)
Ο Γερο-Δήμος (1962) (Χάιδω)
Αστροναύτες (1962) [Ανδριανή]
Λαφίνα (1962) [Μαρία]
Πονεμένη Μητέρα (1962)
Ορφανή σε ξένα χέρια (1962) [Λένα Νόταρη]
Μην κλάψεις για Μενα (1961)
Ποιος θα Κρίνει την Κοινωνία (1961)
Το Δράμα μιας Αμαρτωλής (1961) (Ρένα)
Η αυγή του θριάμβου (1960) (Ελένη)
Ηδονή και Πάθος (1960)
Το Αγρίμι (1960)
Της μιας δραχμής τα γιασεμιά (1960) [Ρένα / Ντάλια]
Λύγκος ο Λεβεντης (1959)
Ματωμένο ηλιοβασίλεμα (1959) [Ντάινα Γκούσταφσον]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου