Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Γαρίδες με σκόρδο, στο τηγάνι

Γαρίδες με σκόρδο, στο τηγάνι

Πρόκειται για έναν ανυπέρβλητο μεζέ που μπορεί να χρησιμεύσει ως κυρίως πιάτο.
Στη συνταγή μου προτείνω να ροδίσετε τις γαρίδες με μπόλικο βούτυρο, χωρίς 
καθόλου νερό. Μην το φοβάστε, ο συνδιασμός βούτυρου και σκόρδου είναι μοναδικός.
Συνδιάστε το πιάτο σας με σαλάτα ή κάποιους υδατάνθρακες αν χρειάζεται.
Υλικά
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • 2 κουταλιές φρεσκοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
  • Βάλτε τις 2 από τις κουταλιές βούτυρο σε βαθύ τηγάνι
  • Προσθέστε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι
  • Ροδίστε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά
  • Προσθέστε το σκόρδο κομμένο στο τηγάνι και ανακατέψτε για 1 λεπτό
  • Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και αφήστε για λίγο να βράσει
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε ακόμη 1-2 λεπτά να σουρώσει
  • Προσθέστε και την 3η κουταλιά βούτυρο και αφήστε να γίνει μια ωραία σάλτσα
  • Βγάλτε αμέσως από τη φωτιά, είναι έτοιμο, ρίξτε τον μαϊντανό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου