Saturday, August 20, 2016

 

Παρθενικό ταξίδι για το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο, που προσγειώνεται παντού! 


Παρθενικο ταξιδι για το μεγαλυτερο αεροσκαφος στον κοσμο, που προσγειωνεται παντου! (photos&video)

Το τέρας των αιθέρων έκανε επιτέλους το παρθενικό του ταξίδι στην Βρετανία!
Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του μεγαλύτερου αεροσκάφους στον κόσμο, που συνδυάζει τεχνολογίες των αεροπλάνων, των ελικοπτέρων και των αερόπλοιων πραγματοποιήθηκαν την 21η Μαρτίου, σε υπόστεγο στο Bedfordshire.

Το Airlander 10 κατασκευάστηκε -αρχικά- για τον αμερικανικό στρατό το 2009, αλλά τελικά  αποφασίσθηκε να έχει εμπορική χρήση.
Το 302ft μήκους αεροσκάφος, το οποίο είναι περίπου 50 πόδια μεγαλύτερο από τα μεγαλύτερα εμπορικά αεριωθούμενα, παρουσιάστηκε από την βρετανική εταιρεία Hybrid Air Vehicles (HAV).
Αξίζει να σημειωθεί πως το Airlander 10 μπορεί να απογειωθεί κάθετα και σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένου του πάγου, της άμμου και του νερού, είναι το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών.
Μπορεί να μεταφέρει ως 48 άτομα, ανά πτήση. Θα χρειαστούν πάνω από 200 ώρες δοκιμαστικών πτήσεων προτού του επιτραπεί να μεταφέρει επιβάτες.
Οι πρώτες φωτογραφίες του, που είχαν δημοσιευτεί τον φετινό Μάρτιο, προκάλεσαν πονηρούς και αστείους συνειρμούς, εξαιτίας της καμπυλωτής του εμφάνισης, που στα social media παρομοιάστηκε με τους γλουτούς της διάσημης τηλεπερσόνας Kim Kardashian.

No comments:

Post a Comment