Wednesday, August 3, 2016

ΣΑΝ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ

Χαλκιδικη: Γιατι δεν θα παψει ποτε να μας γοητευει;(photos)

Όσο το θερμόμετρο αρχίζει να δείχνει μεγαλύτερες τιμές τόσο ο νους μας ρχίζει να ταξιδεύει σε ειδυλλιακά τοπία με καταγάλανες παραλίες και δροσερές σκιές.
Η  Χαλκιδική ανέκαθεν ήταν ο αγαπημένος προορρισμός των βορειοελλαδιτών, για μια σύντομη απόδραση. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια το άλλοτε μυστικό τους έχει αποκαλυφθεί, χάρη στα πολυτελή θέρετρα που έχουν λάβει αρκετές διακρίσεις από ταξιδιωτικούς οργανισμούς και ιστοτόπους.
Ατελείωτες παραλίες, χλιδάτα ξενοδοχεία, πολυσύχναστα beach bars που μας διασκεδάζουν από το πρωί ως το βράδυ και αρχαιολογικά μνημεία που μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο είναι μερικά από όσα θα απολαύσει κανείς, κάνοντας τις διακοπές του ή μια σύντομη εκδρομή στην  Χαλκιδική.
Μπορείτε να κάνετε μια βουτιά σε μια από τις εξωτικές παραλίες της, με πιο γνωστές τις Καβουρότρυπες, την Κρυοπηγή, την Καλογρία, το Μικρό και Μεγάλο Καρύδι.
Καβουρότρυπες
Οι φυσικές ομορφιές της δεν εξαντλούνται στην άμμο. Σπήλαια και καταπράσινα δάση υπόσχονται να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και αποτελούν επιπλέον καλούς λόγους να μείνετε  Χαλκιδική.
Το  Σπήλαιο των Πετραλώνων στην Χερσόνησο της Κασσάνδρας, θα σας μαγέψει με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες τους.
Σπήλαιο των Πετραλώνων
Αν βρεθείτε στη Χερσόνησο της Σιθωνίας, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το  Πόρτο Κουφό. Καλά κρυμμένο πίσω από τεράστια βράχια, βρίσκεται ένα μυστικό λιμάνι μέσα από ένα στενό άνοιγμα 300 μέτρων.
Πόρτο Κουφό
Πρόκειται για τον «Τορωναίο Λιμήν», το πιο μεγάλο και ασφαλές λιμάνι της Βόρειας Ελλάδας κατά την αρχαιότητα, για το οποίο γίνεται λόγος στις γραφές του Θουκυδίδη. Ονομάζονταν και «κωφός λιμήν» γιατί αν κάποιος στέκονταν στον κόλπο δεν μπορούσε να ακούσει καθόλου τη θάλασσα.
Επιπλέον, θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε και να δείτε από κοντά τον τόπο που γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους της αρχαιότητας, ο Αριστοτέλης. Κοντά στο χωριό Ολυμπιάδα, βρίσκονται τα Αρχαία Στάγειρα, γενέτειρα του Μακεδόνα φιλοσόφου που φιλοξενεί το Άλσος του Αριστοτέλη.
Αρχαία Στάγειρα
Εκεί, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει όλα τα όργανα που αναφέρονται στα «φυσικά» του μεγάλου φιλοσόφου. Πρίσμα, πυξίδα και εκκρεμές. Θα σας εντυπωσιάσουν, ιδίως αν είστε λάτρεις των φυσικών επιστημών.
Είτε αποφασίσετε να την επισκεφθείτε στα πλαίσια ενός σόλο ταξιδιού, είτε πάτε με παρέα είτε με την οικογένειά σας, η  Χαλκιδική έχει τα ανάλογα μέρη για να περάσετε καλά και να μην βαρεθείτε στιγμή.

No comments:

Post a Comment