Tuesday, May 11, 2010

ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ

Δύσκολες ώρες για τον Ανδρέα Βουτσινά. Ακόμη μία φορά βρίσκεται στην Εντατική του «Ερρίκος Ντυνάν» και οι θεράποντες ιατροί του είναι ιδιαίτερα συγκρατημένοι. Ο οργανισμός του από τις πολλαπλές δοκιμασίες που έχει περάσει ο σκηνοθέτης τα τελευταία χρόνια είναι εξασθενημένος. Συνεργάτες αλλά και ο γιος του βρίσκονται καθημερινά στο νοσοκομείο, με την ελπίδα ότι ο Ανδρέας θα βγει και αυτή τη φορά νικητής. Ελπίζουν ότι η δύναμη για ζωή που φωλιάζει μέσα του είναι η καλύτερη θεραπεία.

Πριν από λίγο καιρό ο Ανδρέας Βουτσινάς νοσηλευόταν και πάλι. Υποβλήθηκε σε επέμβαση στο πόδι, ύστερα από ατύχημα που είχε. Χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο χειρουργείο από βαρύ κάταγμα που υπέστη όταν έχασε την ισορροπία του κι έπεσε στο σπίτι του. Τότε ο γνωστός σκηνοθέτης μιλώντας για την ταλαιπωρία του είχε πει: «Είμαι καλύτερα, θα γυρίσω στο σπίτι μου σύντομα. Το ελπίζω».

Η υγεία του Ανδρέα Βουτσινά άρχισε να κλονίζεται πριν από χρόνια. Ανθρωπος φύσει αισιόδοξος και ρεαλιστής, δεν έχασε λεπτό την ψυχραιμία αλλά και την ελπίδα του. Με τη βοήθεια των γιατρών, τις συμβουλές των οποίων ακολουθεί κατά γράμμα, ξεπέρασε κατά πολύ τα εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε και μάλιστα συνέχισε να εργάζεται. Τον χειμώνα σκηνοθέτησε στο θέατρο «Ορφέας» την παράσταση του έργου του Μπέρναρντ Σο «Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν» με τη Βάσια Παναγοπούλου στον βασικό γυναικείο ρόλο.

Τη Βάσια Παναγοπούλου και τον Ανδρέα Βουτσινά τους δένει ισχυρή φιλία και η ηθοποιός βρίσκεται στο πλευρό του καθημερινά. Είναι από τους ανθρώπους που ανησυχούν ιδιαίτερα για την εξέλιξη της υγείας του και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους γιατρούς του. Το ίδιο και ο γιος του Μάριος Βουτσινάς, που παρ’ ότι η σχέση του με τον πατέρα του δεν ήταν στο καλύτερο σημείο, εγκατέλειψε τα πάντα για να βρίσκεται δίπλα του. Ο Μάριος ήταν δίπλα του και κατά τη χειρουργική επέμβαση στο ισχίο, στην οποία υποβλήθηκε ο πατέρας του. Σε συνέντευξή του ο Ανδρέας Βουτσινάς είχε αποκαλύψει για τη σχέση πατέρα-γιου:

«Οταν μέναμε μαζί, ήμασταν σαν δύο άνθρωποι που γνωρίζει ο ένας τον άλλον, που είναι φίλοι, χωρίς ποτέ να γίνουμε πιο καλοί φίλοι».

No comments:

Post a Comment