Thursday, May 6, 2010

ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΜΙΣΕΛ ΛΕΓΚΡΑΝ

Ένας σπουδαίος συνθέτης, ο Μισέλ Λεγρκάν,βρισκεται στην Αθήνα για μια συναυλία αποψε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο συνθέτης έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της τζαζ και έχει κερδίσει τρία Όσκαρ μουσικής.

Ο γαλλοαρμένιος συνθέτης -Μichel Le Grand (ο μέγας), όπως θέλουν να τον αποκαλούν οι θαυμαστές του-, έχει μια καριέρα που εκτείνεται σε έξι δεκαετίες.

Έχει γράψει μουσική για περισσότερα από 200 φιλμ, ανάμεσά τους για έργα των Κλιντ Ίστγουντ, Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Ρόμπερ Αλτμαν, Κλοντ Λελούς.

Έχει κερδίσει τρία Όσκαρ (για τις ταινίες Yentl, Summero of '42, Υπόθεση Τόμας Κράουν), ενώ έχει προταθεί συνολικά για 13 βραβεία. Έχει κερδίσει πέντε Γκράμι, ενώ προτάθηκε ακόμα και για βραβείο Τόνι.

Ηχογράφησε περισσότερα από 100 άλμπουμ, με το «Ι Love Ρaris» που κυκλοφόρησε όταν ήταν μόλις 22 χρονών.

Τη δεκαετία του 1950 ο Μισέλ Λεγκράν υπήρξε ένας από τους πρώτους Ευρωπαίους που συνεργάστηκαν με Αμερικανούς πρωτοπόρους της τζαζ, όπως ο Ντίζι Γκιλέσπι.

Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της τζαζ, όπως οι Μάιλς Ντέιβις, Τζον Κολτρέιν , Μπεν Γουέμπστερ, Χανκ Τζόουνς και Αρτ Φάρμερ, καθώς και με τραγουδιστές, όπως οι Ρέι Τσαρλς, Πέρι Κόμο, Νιλ Ντάιαμοντ, Έλα Φιτζέραλντ, Αρίθα Φράνκλιν, Φρανκ Σινάτρα, Μπάρμπρα Στράιζαντ και Νταϊάνα Ρος.

Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ (φοιτητικό), 35, 50, 65, 90 ευρώ (διακεκριμένη ζώνη).

No comments:

Post a Comment