Tuesday, May 4, 2010

ΤΡΙΤΗ 4 ΜΑΙΟΥ 2010

*Στην μεγαλη οικονομικη υφεση των ΗΠΑ το 1933 κυκλοφορησε το Who’s afraid of the big bad wolf που βοηθησε τους Αμερικανους να δουν λιγο πιο αισιοδοξα το μελλον.Μεταφραστηκε σε πολλες γλωσσες,προφανως για τον ιδιο λογο.Μ’αυτό το τραγουδι εκανε την πρωτη δημοσια εμφανιση της η Barbra Streisand το 1961 σε κλαμπ του Greenwich Village.
*Το πληρες ονοματεπωνυμο του τραγουδιστη Tony Orlando είναι Michael Anthony Orlando Cassavitis.Γεννηθηκε το 1944 στη Νεα Υορκη.Ο πατερας του καταγεται από την Ελλαδα και η μητερα του από το Πουερτο Ρικο.
*Goodnight,sweetheart είναι το μοναδικο τραγουδι που ακουγεται ευκρινως στην τηλεοπτικη σειρα του 1966-69 STAR TREK,όταν το αστρικο σκαφος σε μια χρονοδινη επιστρεφει στον πλανητη Γη, το 1931,τοτε που εγινε επιτυχια η συνθεση.
*Το πρωτο Νο 1 τραγουδι ραπ του κοσμου ηταν το Rapper’s delight-Sugarhill Gang
(1980) που κατεκτησε πρωτα και περισσοτερο τις αγορες του Καναδα και της Ολλανδιας.
*Εως το 1980 το μιουζικαλ Grease συμπληρωσε 3.883 παραστασεις στις ΗΠΑ.
*Το πρωτο φεστιβαλ χεβυ μεταλ εγινε στην Μοσχα τον Αυγουστο 1989 με συμμετοχη των Bon Jovi/Motley Crue/Ozzy Osbourne.
*Πεντε εκατομμυρια αντιτυπα πουλησε σ’ολο τον κοσμο το αλμπουμ με την μουσικη του θεατρικου μιουζικαλ «Ωραια μου κυρια»:
*Το 1987ο Μπιλλυ Τζοελ και ο Μπρους Σπρινγκστην εισεπραταν από 2 εκατ. δολλαρια για κάθε δισκο που παρεδιδαν στην εταιρια τους.
*Οροσημα στην ιστορια του ραδιοφωνου:
1895-Ο Αλεξαντρ Σ. Ποποφ (Ρωσια) εφευρισκει την ραδιοηλεκτρικη κεραια.Στις 7 Μαιου παρουσιαζει τον πρωτο δεκτη ηλεκτρομαγνητικων κυματων στην Ενωση Φυσικων και Χημικων της Αγιας Πετρουπολης.
-κοντα στην Μπολονια (Ιταλια) ο Γουλιελμο Μαρκονι πραγματοποιει την πρωτη πειραματικη εκπομπη με ασυρματο τηλεγραφο σε αποσταση 400 μετρων και στη συνεχεια 2.000 μετρων.
*Μερικα από τα πιο γνωστα λατινοαμερικανικα τραγουδια:
adios
always in my heart/siempre en mi Corazon
amapola
amor
besame mucho
brazil
the breeze and I
cu cu ru cu cu paloma
cuando calienta el sol
cuanto le gusta
cumana
manha de carnaval/a day in the life of a fool
el cumbanchero
girl from Ipanema
frenesi
the gift/recado bossa nova
Granada
Green eyes/aquellos ojos verdes
Guantanamera
I get ideas/el choclo(συνεχιζεται)

No comments:

Post a Comment