Wednesday, February 19, 2020


ΑΝΘΡΩΠΟΙ.  ΑΝΘΡΩΠΟΙ   19/2/20
@Πως πρέπει να χρησιμοποιούν το άρωμά τους οι γυναίκες; απαντά η Σοφία Λόρεν. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να βάζετε λίγες σταγόνες στα κατάλληλα σημεία του σώματος σας ,όσο για το ποια είναι τα σημεία αυτά ορισμένα μπορώ να σας τα πω δημόσια, αλλά για τα υπόλοιπα πάρτε με στο τηλέφωνο. 
@οι άνθρωποι που δείχνουν νεότεροι  από την ηλικία τους ζουν περισσότερα χρόνια -ισχυρίζονται οι επιστήμονες του Ιστιτούτου  Γεροντολογίας της Βοστώνης- η πειθαρχία που τους κάνει να μένουν αδύνατοι, η κοκεταρια ,το οτι σκέφτονται νεανικά ,έχει επίδραση στην υγεία και την μακροζωία.
@ Θεώνη Βαχλιώτη-Ωλντριτζ ,κόρη του Αθανασίου Βαχλιώτη, του παλιού βουλευτή και καρδιοχειρουργού. που εγινε κορυφαία ενδυματολόγος στο Μπροντγουέι και το Hollywood, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη(1922-2011). 
@το έγραψε ο ιστορικός του ελληνικού θεάτρου Γιάννης Σιδέρης για την πρώτη εμφάνιση της Σμαρούλας Γιούλη 'το καλοκαίρι του 1942 βγήκε στα 'Παναθήναια'- τέρμα Ιπποκράτους, κέντρο σπουδαίο του βαριετε με αστέρες λαμπρούς -ένα λεπτεπίλεπτο  κοριτσάκι, με συμπαθητική γοητεία, με επιφυλακτικη έκφραση και με μαύρα μάτια ολόφωτα, πάναγνα, μαζί και φλογερα, η Σμαρούλα Γιούλη. Η αρμονία του ονόματος της  θυμίζει μια μικρή ορχήστρα εγχόρδων παλιάς μουσικής που αρχίζει να παίζει Κερουμπίνι. Τραγουδούσε. Η φωνιτσα της ήταν γλυκιά,  η κίνηση της ευπρεπής και θελκτική. 
@στο γύρισμα της ταινίας 'Μανταλένα' η Αλίκη Βουγιουκλάκη λίγο έλειψε να σκοτωθεί, όταν έπεσε από μουλάρι σε γκρεμό, έξω από την μεγάλη σπηλιά σταλακτιτων στην ακτή  της Αντιπάρου.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment