Friday, March 29, 2019

VAN CLEEF & ARPELS LADY ARPELS PAPILLON AUTOMATE

Το εφέ της 

πεταλούδας

Για πρώτη φορά ένα ρολόι αποκτά 
την προσωπικότητα της ιδιοκτήτριας 

Η αντίληψη ότι έχουν πλέον δοκιμαστεί τα πάντα στα ρολόγια, τείνει να γίνει δυστυχώς πολύ δημοφιλής στην παγκόσμια ωρολογοποιία. Παρ’ όλα αυτά, το νέο, αρκετά πολύπλοκο δημιούργημα των Van Cleef & Arpels, της θρυλικής παριζιάνικης εταιρείας κοσμημάτων, ρολογιών και αρωμάτων που ίδρυσαν το 1896 ο Alfred Van Cleef και ο θείος του Salomon Arpels, έχει πραγματικά μια πρωτότυπη λειτουργία. Το εντυπωσιακό στην εμφάνιση Papillon Automate, διαθέτει μια πανέμορφη πεταλούδα στο καντράν του που έχει την ικανότητα να αυτορυθμίζει το άνοιγμα και το κλείσιμο των φτερών της ανάλογα με τις δραστηριότητες του ανθρώπου ή καλύτερα, της γυναίκας που το φοράει.
Αν και υπάρχουν αρκετά ρολόγια που κάνουν κάτι το αντίστοιχο με το πάτημα ενός κουμπιού,η πεταλούδα του Papillon Automate -επιπλέον- ανοιγοκλείνει τα φτερά της ανάλογα με το ποια είναι η δραστηριότητα που λαμβάνει ένας πανέξυπνος στροφέας. Όταν το ρολόι είναι ακίνητο, η πεταλούδα ανοιγοκλείνει τα φτερά της από μία έως τέσσερις φορές, ανάλογα με την ενέργεια που διαθέτει ομηχανισμός, για συνολικά 19 φορές μέσα σε μία ώρα.
Όταν το ρολόι φορεθεί, η συχνότητα της κίνησης των φτερών της πεταλούδας αυξάνεται γιατί υπάρχει άμεση σχέση του βάρους ταλάντωσης με την ρόδα που δίνει την ώθηση. Έτσι, η πανέμορφη πεταλουδίτσα πραγματικά ζωντανεύει… Το σημαντικότερο βέβαια όλων είναι ότι το Papillon Automate ανοίγει το δρόμο σε μια νέα γενιά ρολογιών που θα μπορούν να αποκτούν κάποια στοιχεία της προσωπικότητας των ιδιοκτητών τους.
Τόσο ο πανέξυπνος μηχανισμός όσο και το υπέροχα διακοσμημένο με διαμάντια -και τέσσερα είδη σμάλτου- καντράν (με μπλε, μοβ και βιολετί ζαφείρια) μαζί με την περίτεχνη πεταλούδα είναι δημιουργίες της ίδιας της Van Cleef & Arpels, το πλαίσιο της θήκης και η κορώνα έχουν επίσης διαμάντια, ενώ η εταιρεία θα βγάλει αριθμημένο το κάθε κομμάτι της, κάτι που βέβαια σημαίνει πως ο αριθμός τους θα είναι αρκετά περιορισμένος. Η τιμή του υπολογίζεται να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τα 300.000 δολάρια.

No comments:

Post a Comment