Sunday, March 31, 2019

ΣΤΟΥΣ ΑΡΚΙΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Οι Δράσεις στο νησί των Αρκιών δε σταματούν ποτέ. Οι κάτοικοι, μαζί με τη δασκάλα του μικρού νησιού προσπαθούν να εξοπλίσουν αυτή τη φορά το ιατρείο του νησιού. Και εν συνεχεία να αποκτήσουν κι ένα μόνιμο γιατρό για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων των Αρκιών αλλά και του γειτονικού νησιού, με τους τρεις μοναδικούς κατοίκους, του Μαραθίου. Η δασκάλα Μ. Τσιαλέρα και προϊσταμένη του Δ.Σ. Αρκιών έστειλε επιστολή προς τον IHA.
Επιστολή της Δασκάλας: «Μετά από έρευνα που διενήργησα προσωπικά και σύμφωνα με τις υποδείξεις πεπειραμένου ιατρού, τον οποίον και συμβουλεύτηκα, σας παραθέτω τα κάτωθι απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα, καθώς επίσης και όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, με τις οποίες είναι ανάγκη να εξοπλιστεί το ιατρείο: Ηλεκτροκαρδιογράφος, υπερηχοτομογράφος, modem για αποστολή ηλεκτροκαρδιογραφήματος, σπιρόμετρο, οξύμετρο, ωτοσκόπιο, πιεσόμετρα, απινιδωτής, Doppler αγγείων, αιματολογικοί αναλυτές και βιοχημικοί ξηράς χημείας (για την πρώτη εικόνα στα επείγοντα περιστατικά), φορητός ή σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής, εκτυπωτής. Απαραίτητα όλα τα συμβατικά φάρμακα (αναλγητικά, αντιβιοτικά, σιρόπια, κλπ.). Αντιτετανικός ορός και ινσουλίνη ταχείας δράσης. Και ένα ψυγείο και παγοκύστες.
Ευελπιστώ για άλλη μια φορά πως (παρά τους χαλεπούς καιρούς) θα σας βρούμε αρωγούς σ’ αυτή μας την προσπάθεια, που για μας είναι υψίστης σημασίας!», γράφει η κ. Τσιαλέρα.


Χώρος υποδοχής-αναμονής, ιατρείο Αρκιών.


Οι κάτοικοι του νησιού διεκδικούν μια καλύτερη καθημερινότητα… Γιατί μπορούν.

No comments:

Post a Comment