Thursday, March 28, 2019


Talk of the town: Νέα στέκια στη Θεσσαλονίκη

Talk of the town:

 Νέα

 

στέκια

 στη Θεσσαλονίκη

Οι καινούριες προτάσεις είναι

ιδανικές για all-day έξοδο

 
Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την ξεγνοιασιά που τη διακρίνει. Με προτάσεις από το πρωί έως το βράδυ το Glow.gr σας συστήνει τα νέα στέκια της Θεσσαλονίκης, που πρόκειται να σας ενθουσιάσουν. Επιλέξτε να πάρετε το πρωινό σας με ατμόσφαιρα παλιού Hollywood, να γευτείτε παραδοσιακές ανοιξιάτικες γεύσεις ή ακόμα και να παρασυρθείτε σε ένα χορό μεταξύ βρετανικής και γαλλικής κουλτούρας. Όποια και να είναι η τελική επιλογή σας, κανένα από τα παρακάτω new entries της πόλης δεν θα σας απογοητεύσει.

Garbo
garbo-5.jpg

Η νέα πρόταση που καταφέρνει να συνδυάσει την αίγλη του χθες με την πολυτέλεια του σήμερα ακούει στο όνομα Garbo -Οπλοποιού 2 στα Λαδάδικα. Εμπνευσμένο από τη μεγάλη, Σουηδή ηθοποιό Greta Garbo, το ολοκαίνουργιο café-bar-restaurant της Θεσσαλονίκης δεν χάνει λεπτό τις αναφορές του στην εμβληματική δεκαετία του ’50 και την πληθωρικότητα της Χρυσής Εποχής του Hollywood. Από νωρίς το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ, μπορείτε να απολαύσετε οποιοδήποτε πιάτο υψηλής αισθητικής επιθυμείτε. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το εκλεκτό brunch μενού του, καθώς και την δικής του παρασκευής πίτσα σε φούρνο από πέτρα. Ο σεφ Δημήτρης Δερμίσης συστήνει να ακολουθήσετε το καινούργιο event του εστιατορίου, «Live The Myth Gastronomy», που θα πραγματοποιείται μια φορά το μήνα και θα αναδεικνύει τοπικά προϊόντα, από διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Οι workaholics επιλέξτε το «Prive Room», μια άψογα εξοπλισμένη αίθουσα, ιδανική για επαγγελματικές συναντήσεις. Extra Info: Σύντομα το Garbo θα προσφέρει και υπηρεσίες delivery.

Ugly Daughter  

g.jpg
Στην καρδιά της Βαλαωρίτου, στην οδό Καθολικών 1, έρχεται ένα από τα πιο ανατρεπτικά στέκια της πόλης. Ένα νέο και fun restaurant, τo Ugly Daughter πρόκειται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις ελληνικές γεύσεις, αλλά και στα αυθεντικά ελληνικά αποστάγματα. Μεγάλη ποικιλία από εκλεκτά πιάτα, με αντισυμβατικό χαρακτήρα που ενθουσιάζουν, σε συνδυασμό με το ξύλινο industrial εσωτερικό χώρο, θέτουν τις βάσεις για τη δημιουργία μιας σύγχρονης κουλτούρας. Τα ιδιαίτερα cocktails του είναι βασισμένα στη συγκεκριμένη φιλοσοφία, καθώς και η κουζίνα διατηρεί παρόμοιο ύφος, με μια πιο «πειραγμένη» μορφή, πέραν του συμβατικού, που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Επηρεασμένοι από τα παραπάνω, οι δημιουργοί κατέληξαν στο όνομα Ugly Daughter, που όπως εξηγούν προσδίδει μια «σνομπ» κόντρα διάθεση στα ήδη υπάρχοντα «γλυκανάλατα» ονόματα που κυκλοφορούν, προσπαθώντας να δημιουργήσει μια ξεχωριστή επιλογή για κάτι καινούργιο στην αγορά.    
Coming Soon…

Νhaos

nhaos-2.jpg
Λαμπερό και ιδιαίτερα πολυτελές το Nhaos Night Club έκανε την εντυπωσιακή είσοδο του στη νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης. Η brand new μεταμεσονύκτια πρόταση φέρει την υπογραφή του interior designer Γιώργου Παντελούκα και βρίσκεται στο κέντρο των πολυσύχναστων Λαδάδικων, Πλατεία Μοριχόβου 9. Ανάμεσα σε εκθαμβωτικούς πολυελαίους και χορευτές με βενετσιάνικες μάσκες δημιουργείται το απόλυτο κλίμα Moulin Rouge. Στη μουσική επένδυσή του, παρελαύνουν μερικά από τα διασημότερα ονόματα της pop και rnb μουσικής, ενώ το κλίμα μυστικισμού που προσφέρει παραπέμπει σε μια σύγχρονη nightlife κουλτούρα, που ακολουθεί τη μόδα και ό,τι αυτή επιτάσσει. Ο πρωτότυπος αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός ξεχωρίζει, καθώς και η προτίμηση του στην ξένη μουσική σκηνή μεταφέρει την ατμόσφαιρα μεγάλων club του εξωτερικού. Σύντομα, στο Nhaos θα φιλοξενούνται και απολαυστικές RnB βραδιές.

The Bulldogs & The Beast  

the-bulldogs-the-beast-3.png
Μια ακόμα άφιξη στην πόλη ακούει στο όνομα The Bulldogs & The Beastαντλώντας έμπνευση από τα δύο bulldogs, ένα γαλλικό και ένα αγγλικό, καθώς και τον γάτο των τριών ιδιοκτητών του. Βρίσκεται στην Αλ. Σβώλου 1 και πρόκειται για μία άκρως πιστή στις παραδόσεις της pub, με μητροπολιτικό αέρα, επηρεασμένη από  γνωστά στέκια της Ευρώπης. Όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο ένας εκ των ιδιοκτητών, Νίκος Πασχαλίδης, η έμπνευση προήλθε από τα διάφορα ταξίδια του ίδιου, αλλά και των συνεταίρων του στο εξωτερικό. Από το πρωί, η ατμόσφαιρα του σας προκαλεί να βυθιστείτε στην μοναχική ανάγνωση της εφημερίδας σας, συνοδεύοντας την με ένα γευστικό και μοντέρνας αισθητικής brunch. Μέχρι και τα μεσάνυχτα, η κουζίνα του προσφέρει urban casual προτάσεις, όπως το μοναδικό burger του με μοσχαρίσιο μπιφτέκι black angus Ιρλανδίας. Φυσικά μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις παγωμένες μπύρες του. Επιλέξτε ανάμεσα σε πέντε εκλεκτά βαρέλια και είκοσι πέντε ετικέτες μπουκαλιών. Tip: Μη χάσετε το τριήμερο event, με αφορμή το St Patrick’s Day, 16-18 Μαρτίου.

H Ντάνγκαρα

1-oe9fO.jpg
Η γεύση ξυπνά μνήμες, ιδιαίτερα όταν προσφέρεται σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον γεμάτο cult αναφορές. Σε έναν φιλόξενο και «ζεστό» χώρο, το εστιατόριο Ντάνγκαρα -Πλατεία Αγίου Γεωργίου 7- τιμά τις δημιουργίες της Μακεδονίας, ενώ επιλέγει αποκλειστικά προϊόντα της Βόρειας Ελλάδας για τις παρασκευές και τα πιάτα του. Οι σλαβικές ρίζες του ονόματός του - η λέξη Ντάνγκαρα αντικατοπτρίζει το κλίμα της παρέας  και το γέλιο ανάμεσα σε φίλους - καθώς και η αίσθηση του οικογενειακού τραπεζιού εισάγει μια καινούργια λαχτάρα για επιστροφή στην παράδοση. Η ιδιαίτερη αισθητική του διαφαίνεται στο εποχιακό μενού του και την προσαρμοστικότητα του. Χαρακτηριστικό ανοιξιάτικο πιάτο αποτελεί η καπνιστή πέστροφα, με ανοιξιάτικη πατατοσαλάτα, μανιτάρι, αγγουράκι τουρσί, φρέσκο κρεμμυδάκι, αρωματικά και φύλλα ρόκας. Παράλληλα, η επιλεγμένη λίστα με κρασιά από τον Βορρά συνοδεύουν κατάλληλα το πλήρως ολοκληρωμένο μενού. Η κλασική διακόσμηση του χώρου συνδυάζεται άψογα με τα σύγχρονα πιάτα, που έχουν στόχο να θυμίσουν κάτι από άρωμα Ελλάδας στον επισκέπτη.

Syggrou 

syggrou-5-udPhR.jpg
Παίρνοντας το όνομα του από την φημισμένη οδό της Βαλαωρίτου που το φιλοξενεί, στον αριθμό 3, το νέο it club της  Θεσσαλονίκης, το Syggrou προστίθεται με επιτυχία στο nightlife της Θεσσαλονίκης. Ντυμένο στα κόκκινα, θυμίζει γαλλικό bistro προσαρμοσμένο στα δεδομένα της πόλης, καθώς και στις απαιτήσεις των επισκεπτών του. Ανάμεσα σε κρυστάλλινα μπαρ και βελούδινους καναπέδες, το Syggrou είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό night club. Τα εκθαμβωτικά led φώτα που αναγράφουν το όνομα του είναι το πρώτο πράγμα που κεντρίζει την προσοχή του επισκέπτη, ενώ την ατμόσφαιρα ολοκληρώνει το πλήρως εξοπλισμένο του μπαρ. Φιλοξενείται στον επάνω χώρο του διαχρονικού Piccadilly και πρόκειται να αλλάξει εξολοκλήρου την ψυχαγωγία όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Μεταφερθείτε σε ένα απόλυτα ερωτικό σκηνικό, υπό τον κρυφό φωτισμό του και τις ιδιαίτερες προτάσεις του στη μουσική. Τολμήστε να απολαύσετε το ποτό σας ταξιδεύοντας σε ένα «πλούσιο» μπαρόκ σκηνικό.

No comments:

Post a Comment