Friday, March 29, 2019

Ενημερωτικό Δελτίο της Ε.Ε.Μ.Ε.          [Μάρτιος] [2019] 250

Εκπαιδευτικό εργαστήριο 10 ωρών: Ηχητική και μουσική επιμέλεια παραμυθιού στον προσωπικό υπολογιστή
Εισηγητής: Δημήτριος Αδάμ
Ημέρα: Κυριακή 31 Μαρτίου και Κυριακή 14 Απριλίου 2019
'Ωρα: 10:30-15:30
Τόπος: E.E.M.E. Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη
ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ σε μουσικοπαιδαγωγούς, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικών μαθημάτων.
ΣΤΟΧΟΣ: Στόχος του workshop είναι να δώσει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη μουσική επιμέλεια αφήγησης ή παραμυθιού ή αντίστοιχου έργου λόγου.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν ειδικά εργαλεία (προγράμματα) καθώς και μεθόδους επεξεργασίας και συναρμογής στον προσωπικό τους υπολογιστή, για:
* Καταγραφή και επεξεργασία αφήγησης.
* Επιλογή κατάλληλων μικροφώνων και διαδικασίες ηχογράφησης αφηγητών.
* Επιλογή και επεξεργασία μουσικών αποσπασμάτων για αισθητική προσαρμογή στο κείμενο. Πνευματικά δικαιώματα.
* Ηχητικά τοπία και ειδικά sound effects για τη δραματοποίηση του κειμένου.
* Ειδικα εργαλεία και τεχνικές για την αισθητική προσαρμογή του ηχογραφημένου υλικού και τη δημιουργία αίσθησης χώρου και ατμόσφαιρας που απαιτείται (compressor, Equalizing, Reverb)
* Μεθόδους μίξης και επεξεργασίας για την παραγωγή του τελικού αποτελέσματος και την τελική διαμόρφωση του stereo master.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ: Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υλοποιήσουν εργασία με κάποιο προτεινόμενο κείμενο παραμυθιού ή κάποιο κείμενο επιλογής τους.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Οι συμμετέχοντες θα φέρουν τον προσωπικό τους υπολογιστή. Παράλληλα θα υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός και το ελεύθερης πρόσβασης λογισμικό για την υλοποίηση του εργαστηρίου: Μικρόφωνα, βάσεις και καλώδια, ειδικά ηχεία monitor, projector'.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης μεμονωμένη ή στο πλαίσιο του κύκλου "Μουσικοπαιδαγωγική επιμόρφωση της Ε.Ε.Μ.Ε. 2019" (50 ώρες)
Αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ:https://goo.gl/forms/IW72pYPwPDMeD56B3
Συμμετοχή: Μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. (2019): 50 ευρώ/Μη μέλη: 80 ευρώ
Πληροφορίεςinfo@eeme.gr

*****************
Αν αγαπάτε το χορωδιακό τραγούδι και η φωνή σας είναι "άλτο", η Χορωδία της Ε.Ε.Μ.Ε. σας χρειάζεται! Οι πρόβες της Χορωδίας γίνονται κάθε Σάββατο 18:00-20:00. Εκτάκτως αυτό το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019, η Χορωδία της Ε.Ε.Μ.Ε. θα κάνει την πρόβα της το πρωί στις 11:00. Ελάτε να τραγουδήσουμε μαζί !
Πληροφορίες στο: info@eeme.gr
**************
- Θέλετε να ανανεώσετε τη συνδρομή σας;
- Θέλετε να συμβουλευτείτε τη βιβλιοθήκη μας;
- ή μήπως να γραφτείτε στο εργαστήρι του Δημήτρη Αδάμ «Ηχητική και μουσική επιμέλεια παραμυθιού με Η/Υ»;
Τα γραφεία της Ε.Ε.Μ.Ε. στη Θεσσαλονίκη (Ερμού 7, 3ος όροφος) θα είναι ανοιχτά αυτό το Σάββατο, 30 Μαρτίου, και ώρα: 18:00-19:00. Για οτιδήποτε χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και στο: info@eeme.gr

No comments:

Post a Comment