Thursday, February 28, 2019

το υπέροχο σπίτι

 του Elton John 

στο Λος Άντζέλες

Ο διάσημος μουσικός συζεί με τον

 σύντροφό του και film producer 

David Furnish

 
Λαμβάνοντας υπόψη τη φήμη του μουσικού Sir Elton John και του συντρόφου του -και παραγωγού ταινιών- David Furnish ως μανιακών συλλεκτών έργων σύγχρονης τέχνης, θα μπορούσε κανείς να πει με βεβαιότητα ότι το installation, που βρίσκεται στον κήπο του σπιτιού τους στο Λος Άντζελες ταιριάζει άψογα στην εκλεκτική και υψηλή αισθητική τους. Επίσης, παρόλο που το σπίτι μπορεί να παρουσιάζει κάποιες ξεχωριστές και φανταστικές εικόνες από τη glamorous ζωή του διάσημου μουσικού, τόσο ως προς τη διακόσμηση όσο και ως προς τον σχεδιασμό, στην πραγματικότητα επιλέχθηκε για τον εξής στόχο: την ηρεμία του ζευγαριού και τη διεύρυνση της οικογένειάς τους, η οποία αποτελείται από έναν γιο δύο ετών, τον Zachary, και τον νεογέννητό τους Elijah. 
elton-john-house-2-hPUU6.jpg
Αυτό που οραματίστηκαν οι δύο άνδρες, όταν άρχισαν να αναζητούν το νέο τους σπίτι ήταν ένα που θα είχε αναφορές στη δεκαετία του 1960, μια περίοδο που αναδεικνύει περισσότερο την υπαίθρια ζωή της Καλιφόρνια. Ήθελαν ένα μέρος, όπου τα παιδιά τους θα μπορούσαν να κινούνται ελεύθερα και να έχουν πρόσβαση στη φύση και το κατάφεραν, δεδομένου ότι όλη η κατοικία περιτριγυρίζεται από έναν καταπράσινο κήπο. Αυτά άλλωστε ήταν και τα χαρακτηριστικά του προηγούμενου σπιτιού τους στο L.A.
Απευθύνθηκαν λοιπόν στον γνωστό σχεδιαστή και επιστήθιο φίλο τους Martyn Lawrence Bullard. Ο ίδιος σημείωσε από την αρχή ότι, ο κάτω όροφος, στον οποίο βρίσκεται ένας ανοιχτός χώρος του καθιστικού και της τραπεζαρίας που οδηγεί μετά σε μια μεγάλη κουζίνα «δίνει στο ζευγάρι υπέροχες ευκαιρίες, για να διασκεδάσει με τον τρόπο που θέλει, αλλά και να έχει πραγματικά ευχάριστες οικογενειακές στιγμές». Μόλις έγινε μια σύντομη λίστα με τις βασικές διορθώσεις (προηγμένος φωτισμός, εγκατεστημένο ηχοσύστημα τελευταίας τεχνολογίας, παράθυρα που αντικαταστάθηκαν από ένα είδος γυαλιού ανθεκτικού στην υπεριώδη ακτινοβολία), ο δημοφιλής designer θα ήταν πια σε θέση να ξεκινήσει με το έργο της διακόσμησης.
Στηριζόμενος στην αγάπη του ζευγαριού για την τέχνη, ο Bullard έβαψε αρκετούς τοίχους με λευκό χρώμα με ένα γυαλιστερό φινίρισμα, που είναι τόσο κομψό και ταυτόχρονα φιλικό για τα παιδιά. Plus, προσφέρει φωτεινότητα σε κάθε χώρο. Το δέρμα χρησιμοποιήθηκε για ένα μεγάλο μέρος των καθισμάτων, ενώ οι γωνίες ήταν στρογγυλεμένες για μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι πέτρινες επιφάνειες επιμελήθηκαν με τέτοιον τρόπο, για να προστατευθούν από τυχόν φθορές. «Δεν υπάρχει τίποτα πολύτιμο στο σπίτι, που να φοβόμαστε να μη σπάσουν τα παιδιά», αναφέρει ο Elton John.
elton-john-house-7.jpg
Ή μάλλον... σχεδόν. Όντας ένας «άπληστος» συλλέκτης γυαλιού, ο John συμπεριέλαβε μερικά ακριβά κομμάτια στο σπίτι τους. «Υπάρχει ένα βάζο του Frank Gehry, που συχνά εμφανίζουμε στο τραπέζι, αφού είναι όμορφο και εξαιρετικά πολύτιμο» σχολιάζει ο ίδιος. «Λατρεύω όλα τα είδη γυαλιού στο τραπέζι, στα ράφια και στις βιβλιοθήκες» συνεχίζει να σχολιάζει.
Αναφορικά με τους κοινόχρηστους χώρους, το σπίτι μεταβαίνει χαριτωμένα στα ιδιωτικά δωμάτια. Η γοητευτική master suite, η οποία οδηγεί σε μια μεγάλη βεράντα, είναι αξιοσημείωτη για τις καρέκλες από Vladimir Kagan και το κομψό κρεβάτι, που είναι επικαλυμμένο με λευκό δέρμα στρουθοκαμήλου. Είναι ένας χώρος θεατρικής τέχνης, που δημιουργήθηκε, για να προσφέρει ένα γαλήνιο μέρος. Ακόμη, οι 15 Robert Mapplethorpe έγχρωμες φωτογραφίες από λουλούδια που είναι τοποθετημένες στους τοίχους αντικατοπτρίζονται στη silver οροφή του δωματίου. «Σε μια ηλιόλουστη μέρα» λέει ο Bullard, «είναι πραγματικά θεαματικό»!

No comments:

Post a Comment