Monday, February 25, 2019




«Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης» από το Drama Club του Κολλεγίου Ανατόλια 


Το Drama Club, ο αγγλόφωνος θεατρικός όμιλος του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ανατόλια, ανεβάσε φέτος το μιούζικαλ “Women on the verge of a nervous breakdown” από τις 22 Φεβρουαρίου καθώς και 1, 2, 3 Μαρτίου 2019, στις 9 μ.μ., στο θέατρο Raphael Hall του Κολλεγίου. Το μιούζικαλ των Ντέιβιντ Γιάζμπεκ και Τζέφρυ Λέιν βασίζεται στην πασίγνωστη ομώνυμη καλτ ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Στη φετινή παράσταση του Κολλεγίου Ανατόλια συμμετέχουν 29 ηθοποιοί και εξαμελής μπάντα που παίζει ζωντανά τα λάτιν ροκ τραγούδια του έργου. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο σύμβουλος-καθηγητής Άγγελος Κλωνάρης, τη μουσική διδασκαλία o Αντώνης Βασιλειάδης, τα σκηνικά και κοστούμια η  Χριστίνα Δουρίς, ενώ οι χορογραφίες είναι της Ιωάννας Μήτσικα.
1987, Μαδρίτη. Σαράντα οκτώ ώρες στη ζωή τεσσάρων γυναικών στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Και ποιοι φταίνε γι’ αυτό; Μα φυσικά οι άντρες. Η Πέπα αναζητά τα ίχνη του εραστή της, Ιβάν, που την εγκατέλειψε. Η Λουθία, γυναίκα του Ιβάν, έγκλειστη σε ψυχιατρική κλινική για 20 χρόνια, τον αναζητά επίσης εμμονικά. Η Μαρίσα είναι απελπισμένη με την ανωριμότητα του αρραβωνιαστικού της, Κάρλος, γιου της Λουθία και του Ιβάν. Και η Καντέλα, κολλητή της Πέπα και τοπ-μόντελ, έχει κατά λάθος σχέση με τρομοκράτη και φοβάται ότι η αστυνομία θα τη συλλάβει.
Η γλυκόπικρη φάρσα ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και αποτέλεσε την πρώτη διεθνή επιτυχία του Αλμοδόβαρ, ενώ το μιούζικαλ πρωτοανέβηκε το 2010 στο Μπρόντγουεϊ και απέσπασε τρεις υποψηφιότητες για βραβεία Τόνυ.
Ο αγγλόφωνος θεατρικός όμιλος του Κολλεγίου ανεβάζει μιούζικαλ τα τελευταία 42 χρόνια κι έχει αποτελέσει φυτώριο πολλών γνωστών ηθοποιών. Μεταξύ των έργων που έχει ανεβάσει τα τελευταία χρόνια είναι το «Μαγαζάκι του Τρόμου», «Σικάγο», «Μάμμα Μία», «Γκριζ», «Σπάμαλοτ» κ.α.

No comments:

Post a Comment