ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Thursday, February 28, 2019

Οι προτάσεις των Cellier για την καλύτερη Τσικνοπέμπτη – Στο σπίτι με τους αγαπημένους μας 

Τσικνοπέμπτη με κρασί από τα Cellier
Τσικνοπέμπτη με κρασί από τα Cellier
Η καλύτερη τσίκνα να θυμάστε μυρίζει στο... σπίτι! Δείτε τα
 4+1 πιο ταιριαστά κρασιά για τις τέσσερις συνταγές από όλο 
τον κόσμο + μια vegan εκδοχή, για να μην ξεχνάμε και αυτούς
 που θέλουν να τσικνίσουν «αναίμακτα»!
Απολαύστε μέχρι την Κυριακή 3/3 όλα τα προτεινόμενα κρασιά με
 10% έκπτωση + 10% επιπλέον για τα μέλη του Cellier Wine Club!
 Sauvignon, R.Mondavi με Burger

To κόκκινο κρασί για να συνοδεύσει ένα Βurger αποτελεί μονόδρομο. Και όχι απλά 
ένα κόκκινο κρασί, αλλά ένα πλούσιο και ζωηρό με αρκετή οξύτητα και τανίνες. 
Ένα κρασί λοιπόν, όπως το Private Selection Cabernet Sauvignon του R.Mondavi,
 είναι τέλεια επιλογή για να συμπληρώσει ιδανικά αυτή την κλασική αμερικάνικη 
συνταγή!!
Συνταγή για burger
Υλικά (για 4 άτομα)
800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς,
20 γρ. Ελαιόλαδο
100 γρ. τυρί τσένταρ
4 ψωμάκια για burger
120 γρ. ντομάτα, 4 φέτες περίπου
Μαγιονέζα
Κέτσαπ ή σάλτσα bbq
Μαρούλι
Αλάτι - Πιπέρι

Εκτέλεση
Χωρίζουμε τον κιμά σε 4 μπάλες των 200 γρ. για το κάθε μπιφτέκι. Αλατίζουμε τα 
μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφού
 ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν 
έντονο χρώμα και από τις 2 πλευρές. Ψήνουμε τα μπιφτέκια στον βαθμό της
 αρεσκείας μας και στο τέλος του μαγειρέματος βάζουμε πάνω στα μπιφτέκια 
τις φέτες από το τυρί για 1 λεπτό μέχρι να λιώσουν. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση
 και αλείφουμε το κάτω μέρος του ψωμιού με την κέτσαπ και το πάνω με μαγιονέζα.
 Προσθέτουμε το μαρούλι και πάνω του τοποθετούμε το μπιφτέκι με το λιωμένο
 τσένταρ. Συνεχίζουμε με την ντομάτα και σκεπάζουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού.
 
 de Rothschild με Pepper Steak

Ένα ζουμερό Pepper Steak συνδυάζεται με ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brands 
κρασιού παγκοσμίως, το Mouton Cadet και πιο συγκεκριμένα το Rouge. Ένα
 ιστορικό κρασί του οίκου Baron Philippe de Rothschild που αποτελεί το τέλειο 
συμπλήρωμα για ένα ιστορικό και διαχρονικό πιάτο που μας γνώρισε η
 πρωτοποριακή κουζίνα των Γάλλων.
Συνταγή για Pepper steak
Υλικά (για 2 άτομα)
2 φιλέτα χοντροκομμένα γύρω στα 170-230 γρ. έκαστο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
25 γρ. βούτυρο
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. διάφορα θρυμματισμένα πιπέρια
100 ml. ζωμός βοδινού
100 ml. κρέμα γάλακτος
Αλάτι

Εκτέλεση
Κάνετε ένα μίγμα πιπεριών με ένα γουδί. Στην συνέχεια βάζετε ένα αντικολλητικό
 τηγάνι σε δυνατή ένταση για 2 λεπτά, ρίχνετε το λάδι και προσθέτετε το βούτυρο 
να λιώσει και να αναμιχθεί, ακουμπάτε τα δύο φιλέτα για ένα λεπτό για να πάρουν
 χρώμα απ’ την κάτω πλευρά μετά γυρνάτε και τα αφήνετε να ψηθούν για περίπου
 5 λεπτά ώστε να γίνει medium rare.
Όταν ετοιμαστούν τα αφαιρείτε απ’ το τηγάνι και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτετε τα
 κρεμμυδάκια να σοταριστούν ένα λεπτό μόνα τους και αμέσως μετά τα πιπέρια να
 βγάλουν τα αρώματά τους. Αμέσως μετά ρίχνετε τον ζωμό και αφού μειωθεί το
 υγρό, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε πολύ καλά ώστε να 
ενσωματωθεί στη σάλτσα. Μεταφέρετε τα φιλέτα στα πιάτα τους και βάζετε την
 σάλτσα πιπεριών από πάνω.
με Αρνίσια παϊδάκια

Τα αρνίσια παϊδάκια, που μυρίζουν Ελλάδα, θα τα συνοδεύαμε μόνο με ένα
κορυφαίο ελληνικό ερυθρό κρασί από την Κρήτη όπως είναι ο Άσπρος Λαγός του
 Δουλουφάκη, που προσφέρει και εκφράζει όλη τη θέρμη και το Μεσογειακό
 ταπεραμέντο του κρητικού αμπελώνα, ένα κρασί με προσωπικότητα και σοφιστικέ 
χαρακτήρα από Cabernet Sauvignon.
Συνταγή για Αρνίσια παϊδάκια
4 μερίδες
Υλικά
8 παϊδάκια αρνίσια μεγάλα
1/2 κούπα φιστίκια Αιγίνης χωρίς κέλυφος, ψημένα
1/2 κούπα ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
2 κ.σ. κάπαρη
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
2-3 κ.σ. φύλλα μαϊντανού
ξύσμα από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο φρέσκο
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα φιστίκια, τις ελιές, την κάπαρη, το σκόρδο, τα μυρωδικά και το ξύσμα 
όλα μαζί. Προσθέτουμε ελαιόλαδο σιγά σιγά ώστε να πάρουμε μια πηχτή πάστα. 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210°C. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και όταν κάψει
 ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε μέσα τα παϊδάκια μας και τα σοτάρουμε από 
2 λεπτά σε κάθε μεριά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και 
τα βάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Αλείφουμε το κάθε
 ένα με αρκετή ποσότητα από το μείγμα με τα φιστίκια. Ψήνουμε για 4-5 λεπτά 
στο φούρνο για να είναι μέτρια τα παϊδάκια μας. Αφήνουμε να “ξεκουραστούν” 
για 5 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.
 με μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο

Ο Μοσχαρίσιος «σιδηρόδρομος», που αποτελεί παραδοσιακό πιάτο των Αργεντινών,
 δε θα μπορούσε να μη συνδυαστεί με ένα διαμάντι της Αργεντινής από την
 Bodega Norton, το Malbec Coleccion, που με το σκούρο κόκκινο χρώμα του και το 
εντυπωσιακό άρωμα γλυκών φρούτων και μαύρου πιπεριού θα απογειώσει 
κάθε μπουκιά αυτού του διάσημου πιάτου της Αργεντίνικης κουζίνας.
Συνταγή για μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο
Για 4 μερίδες
Υλικά:
2 κιλά μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος σε κομμάτια μαζί με το κόκκαλο
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
5-6 κλωνάρια θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
½ κούπα σπορέλαιο
3 καρότα
2 κρεμμύδια
3-4 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ ντοματοπολτός
1 κ.σ κορν φλάουρ μαζί με 3 κ.σ κρύο νερό
½ κούπα πόρτο
4 κούπες κόκκινο κρασί «Cabernet Sauvignon»
6 κούπες ζωμός μοσχαρίσιος
Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165οC. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το 
σοτάρουμε στο λάδι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμη 
και προσθέτουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα μαγειρεύουμε για 5 
λεπτά. Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και τα κρασιά ανακατεύοντας και το
 αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Βάζουμε μέσα σε σε μια γάστρα, το
 κρέας και το ζωμό, ώστε να καλυφθεί καλά το κρέας και ψήνουμε για 3 ώρες με
 σκεπασμένη την γάστρα στον προθερμασμένο φούρνο.
Βγάζουμε την γάστρα από το φούρνο και αφαιρούμε το λάδι από την επιφάνεια
 του ζωμού. Βγάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα και το σκεπάζουμε με μια βρεγμένη
 λαδόκολλα. Σουρώνουμε τη σάλτσα και την αφήνουμε να βράσει για μια ώρα
 περίπου. Ρυθμίζουμε τη δομή της σάλτσας, δένοντας με το κόρν φλάουρ. 
Προσθέτουμε το κρέας, δίνουμε μια βράση και σερβίρουμε με γαρνιτούρα
 πουρέ πατάτας ή ρύζι.
Chateau Musar rose 2012 με Φαλάφελ

Για τους vegan της παρέας, τα Φαλάφελ ταιριάζουν απόλυτα με το απαλό σομόν
 χρώμα ενός Chateau Musar rose 2012, ένα vegan κρασί που παράγεται μόνο
 τις χρόνιες που οι συνθήκες το επιτρέπουν. Το 2012 ήταν μία από αυτές!!
Συνταγή για Φαλάφελ
Υλικά
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
420 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
20 γρ. μαϊντανό, σε φύλλα
20 γρ. κόλιανδρο, σε φύλλα
1 κ.γ κύμινο
50 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ.
Αλέθουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάθουμε σε μπαλάκια 
των 50 γραμμαρίων.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και προσθέτουμε 
το ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε στους 170C μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

No comments:

Post a Comment