Thursday, June 1, 2017

UBER TECHNOLOGIES INC.

Η Uber υπόσχεται ιπτάμενα ταξί για το 2020

Το 2020 ιπτάμενα ταξί θα σκίζουν 
τους αιθέρες του Ντουμπάι και του Ντάλας 

Η Uber, η εταιρεία με το διεθνές δίκτυο μεταφορών, με εφαρμογές σε 570 πόλεις παγκοσμίως, υπόσχεται ότι θα αλλάξει το μέλλον, δημιουργώντας ιπτάμενα ταξί προκειμένου να λύσει το πρόβλημα της κυκλοφορίας, κυρίως στις μεγαλουπόλεις. Στο ξεκίνημα της χρονιάς, η εταιρεία, που έχει σαν έδρα των δραστηριοτήτων της το Σαν Φρανσίσκο, προσέλαβε τον Mark Moore, για ρόνια μηχανικό της NASA με ειδκότητα στην αεροπλοΐα, ως επικεφαλής την συγκεκριμένης προσπάθειας και τον Απρίλιο ο Moore διοργάνωσε το πρώτο συνέδριο με αυτό το αντικείμενο, το οποίο μάλιστα ονόμασε Uber Elevate Summit.
Το τριήμερο συνέδριο συγκέντρωσε ειδικούς από 72 εταιρείες για να ρίξουν στο τραπέζι ιδέες σχετικά με τη μετακίνηση επιβατών σε μεγάλες πόλεις, χρησιμοποιώντας μικρά αεροσκάφη που θα μπορούν να απογειώνονται και να προσγειώνονται καθέτως, σαν ελικόπτερα. Τελικά, η Uber αποφάσισε να επικεντρωθεί σε δύο projects που θα εφαρμοστούν μέχρι το 2020, το πρώτο στο Dallas και το δεύτερο στο Dubai και σύμφωνα με τα οποία θα ξεκινήσουν συνεργασίες με τοπικούς κτηματομεσίτες ώστε να εξερευθούν ταράτσες στις οποίες θα μπορούν να προσγειωθούν ιπτάμενα ταξί.
Τα μικρά αεροσκάφη θα έχουν από δύο έως τέσσερις θέσεις για επιβάτες, συν τον πιλότο, τουλάχσιτον στο ξεκίνημα τους. Το όραμα της Uber είναι στο μέλλον τα αεροταξί να είναι αυτόματα και να παρακολουθούνται και να ελέγχονται μέσα από οθόνες ώστε να υπάρχει άμεση παρέμβαση σε περιπτώσεις που θα χρειάζεται. Επιπλέον, επιδίωξη του Moore είναι η δημιουργία αθόρυβων ταξί, ώστε να μην ενοχλούνται οι γειτονιές των μεγαλουπόλεων και βέβαια να παρέχουν 100% ασφάλεια και ακρίβεια. Τέλος, η Uber θα ήθελε για τα συγκεκριμένα ιπτάμενα οχήματα να κινούνται με μπαταρίες και να μπορούν να βρίσκονται συνεχώς στον αέρα για τουλάχιστον 60 λεπτά. Ανυπομονούμε…

No comments:

Post a Comment