Friday, June 2, 2017

HERMÈS HIMALAYA BIRKIN

Η ανατομία μίας πολυτελούς τσάντας Hermès, 380.000 δολαρίων

Ελάχιστες γυναίκες στον κόσμο μπορούν να τις έχουν! 

Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι οι τσάντες του παριζιάνικου οίκου Hermès είναι οι ακριβότερες στον κόσμο. Ακόμα όμως και για αυτές τις πολυτελείς τσάντες, τα 380.000 δολάρια αγοράς μιας εξ’ αυτών, μάλλον φαντάζουν υπερβολικά. Κι όμως, με αυτο το εξωφρενικά μεγάλο ποσό αγοράστηκε σε δημοπρασία του Christie’s, στο Χονγκ Κονγκ, με τον οίκο μάλιστα να ανακοινώνει πως πρόκειται για ρεκόρ όλων των εποχών. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχουμε πράγματι να κάνουμε με μια συνηθισμένη τσάντα Hermes, αλλά για την Himalaya Birkin, η οποία είναι φτιαγμένη από λευκό δέρμα κροκοδείλου, με χρυσές πόρπες 18 καρατίων και ιμάντες κρατήματος τις οποίες στολίζουν 205 διαμάντια.
Το όνομα «Himalaya» η τσάντα το πήρε από την απόχρωση του δέρματός της που εξασθενίζει από γκρίζο στο λευκό, σαν την όψη της οροσειράς των Ιμαλαΐων, ενώ η υψηλή τιμή αγοράς της οφείλεται και στο γεγονός ότι ο γαλλικός οίκος πολυτελείας κατασκευάζει μία-δύο παρόμοιες κάθε χρόνο, ανάλογα με το πόσο διάστημα απαιτείται για να δημιουργηθεί αυτό το λευκό χρώμα στην επένδυση της. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο είδος κροκόδειλου ζει στον Νείλο και βέβαια δεν είναι ακριβώς λευκός.
Τέλος, οι τσάντες Birkin της Hermes, μια σειρά που πήρε το όνομα της από την ηθοποιό Jane Birkin, θεωρούνται από τις ακριβότερες στον κόσμο και στην ετήσια λίστα αναμονής αγοραστών της περιλαμβάνονται τρανταχτά ονόματα του διεθνούς jet set και πολλοί καλλιτέχνες.

No comments:

Post a Comment