Friday, June 2, 2017


Ένα μικρό παλάτι 800 τετραγωνικών, αξίας 8,1 εκατ. δολαρίων, για τους Obama


Το πολυτελές σπίτι των 800 τετραγωνικών μέτρων που μέχρι τώρα ενοικίαζε αγόρασε ο τέως Πρόεδρος της Αμερικής Barack Obama, για το οποίο έδωσε 8,1 εκατομμύρια δολάρια. Ο 55χρονος δεν χρειάζεται πλέον να εμφανίζεται ότι ζει μια συντηρητική ζωή (σπίτι με ενοίκιο, αγορές από οικονομικές αλυσίδες), για να μην προκαλεί, και αποφάσισε να επενδύσει τα χρήματά του.
Το σπίτι αυτό που χτίστηκε το 1928 βρίσκεται στην Ουάσιγκτον σε πολυτελή γειτονιά, που διαμένουν οι κροίσοι της πόλης, και μεταξύ άλλων διαθέτει ξεχωριστά δωμάτια για την γκαρνταρόμπα, 8 μεγάλα υπνοδωμάτια, 9 μπάνια, πολυτελή διακόσμηση με έμφαση το ξύλο, έργα τέχνης, χώρο ψυχαγωγίας και υπέροχο κήπο.
Τα χρήματα φυσικά της οικογένειας δεν τελειώνουν με την αγορά αυτού του σπιτιού, καθώς το ζευγάρι έχει βρει τρόπους να βγάζει και άλλα. Πριν από λίγο καιρό ο τέως Πρόεδρός και η σύζυγός του υπέγραψαν συμβόλαιο ύψους ρεκόρ με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House για τη συγγραφή ενός βιβλίου ο καθένας τους λαμβάνοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Εκτός από αυτό ο Obama συμφώνησε να μιλήσει σε συνέδριο που οργανώνει μεγάλη επενδυτική τράπεζα της Wall Street έναντι 400 χιλιάδων δολαρίων. Έχοντας χαρακτηριστεί από μεγάλη μερίδα του κόσμου αλλά και ειδικών ως ο χειρότερος Πρόεδρος της Αμερικής, το βιβλίο αυτό θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Και όσο για τα σπίτια η οικογένεια Obama διαθέτει άλλο ένα, επίσης πολυτελές και μεγάλο, στην περιοχή Hyde Park, στη νότια πλευρά του Σικάγο.
       

No comments:

Post a Comment