Thursday, June 8, 2017

1000E MANHATTAN

Art deco πολυτέλεια και γκλαμ Νέας Υόρκης στα ουράνια

Μια πανάκριβη εμπειρία αεροπoρικού ταξιδιού, σε σκηνικό Manhattan του προηγούμενου αιώνα

Δεν είναι λίγοι οι εραστές των αεροπορικών ταξιδιών που νοσταλγούν τη χρυσή εποχή των αεροπλάνων, όταν τα μεγάλα «σιδερένια πουλιά» πρωτοέσκιζαν τους αιθέρες των Ηνωμένων Πολιτειών, προσφέροντας στους θαραλλέους -αλλά πλούσιους επιχειρηματίες και καλλιτέχνες- επιβάτες τους απίστευτες ανέσεις που σήμερα, στην εποχή της ταχύτητας, δεν υπάρχουν. Ή μάλλον, μπορεί να τις ανακαλύψει κανείς αλλά είναι τόσο ακριβές που απευθύνονται σε μερικές -μόνο- χιλιάδες ανθρώπους του πλανήτη, εκείνους που τα ονόματα τους μπαινοβγαίνουν στις ακριβοθώρητες λίστες του περιοδικού Forbes.
Μία από τις εταιρείες που προσφέρουν μια εντελώς πρωτόγνωρη -για τους σύγχρονους επιβάτες- εμπειρία ταξιδιού και πολυτέλειας είναι η Embaraer Executive Jets, η βραζιλιάνικη εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών που τα τελευταία 17 χρόνια έχει εισβάλλει πολύ γερά στην συγκεκριμένη αγορά. Πρόσφατα η Embaraer παρουσίασε το 1000E Manhattan, μια παραλλαγή του γνωστού επιβατηγού της jet Embraer 190, το οποίο έχει μετατρέψει σε ένα ακραία πολυτελές ιδιωτικό αεροσκάφος 19 ατόμων που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία ενός διαφορετικού αεροπορικού ταξιδιού, βγαλμένου από το παρελθόν.
Στην πραγματικότητα, η Embaraer, ονομάζοντας το συγκεκριμένο jet Manhattan θέλησε με την art deco πολυτελή, εσωτερική του διακόσμηση, τις επενδύσεις από καλό ξύλο σκουρόχρωμου μαονιού και ορείχαλκου και το σκαλιστό ξύλινο πάτωμα, να μεταφέρει όλη την ατμόσφαιρα της Νέας Υόρκης, πριν τον πόλεμο και λίγο μετά από αυτόν, τότε που τα μεγαλοπρεπή κτίρια με την art deco αρχιτεκτονική έκοβαν τις ανάσες στις πολύβουες λεωφόρους της αμερικάνικης μεγαλούπολης.
Κάθε χώρος του Manhattan κρύβει μοναδικές εκπλήξεις τόσο στη διαρρύθμιση όσο και στη διακόσμηση, με την παράσταση να κλέβει ο χώρος πίσω από το cockpit. Οι κατασκευαστές ονόμασαν το συγκεκριμένο πολυτελές καθιστικό «Cloud Club» στο οποίο εκτός από τις φανταστικά σκαλισμένες art deco τοιχογραφίες του ιστορικού κτηρίου της Chrysler και του Empire State Building περιλαμβάνεται και ένα καταπληκτικό bar, με καρέκλες-σκαμπό, στο οποίο προσφέρονται κοκτέιλς στους επιβάτες. Κατά τα άλλα, το Manhattan διαθέτει και ιδιαίτερης αισθητικής χώρο για φαγητό, καναπέδες όλων των ειδών αλλά και μονές θέσεις κλασικού αεροσκάφους.

No comments:

Post a Comment