Friday, November 4, 2016





Hellenic News of America  
29 χρόνια σύνδεσης Ελλάδας και Αμερικής 
Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για τον Ελληνισμό παγκοσμίως, η συμπλήρωση των 29 χρόνων της εφημερίδας Hellenic News of America (ΗΝΑ) σηματοδοτεί τη δυνατότητα της Ελληνο-Αμερικανικής Κοινότητας να διεκδικήσει, να τολμήσει και, κυρίως, να διατηρήσει τα ιδανικά και τις αξίες του Έθνους μας, με απόλυτο σεβασμό στην Αμερικανική μας παράδοση.
Η εφημερίδα Hellenic News of America  υπηρετεί ένα διττό ρόλο: Αφενός, «μιλάει» στην καρδιά και το μυαλό της Ομογένειας και, αφετέρου, τονίζοντας την εξωστρέφεια που αποτελεί εργαλείο για την επίτευξη των εθνικών στόχων.   Σήμερα, μαζί με την επιτυχημένη κάθε χρόνο Έκθεση Hermes Expo, συνθέτουν μαζί ένα δυναμικό και διαρκώς αναπτυσσόμενο δίπτυχο που προωθούν  την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και επιχειρηματιών σε ΗΠΑ, Ελλάδα και όλο τον κόσμο
Ο ιδρυτής της HNA  Paul Kotrotsios ο οποίος κατάγεται από τα Ιωάννινα είναι και ο εμπνευστής – διοργανωτής της Έκθεσης Hermes Expo και επ΄ευκαιρία της συμπλήρωση 29 χρόνων της Hellenic News of America  δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντική η συνεισφορά των συνεργατών μου στην προσπάθεια αυτή να κρατήσουμε ζωντανή και δραστήρια μια Ελληνική εφημερίδα μέσα στην καρδιά της Αμερικής, γιατί αυτό συμβάλλει όχι μόνον στην προαγωγή των εθνικών μας θεμάτων και στην διατήρηση των αξιών του Έθνους μας, αλλά υποβοηθά κυρίως και διεκδικεί κάθε επιχειρηματικό στόχο των Ελλήνων από την Ελλάδα στην Αμερική και αντίστροφα. Τα τελευταία χρόνια η ελληνική παρουσία στην Αμερική ενδυναμώνεται διαρκώς. Δεν είναι πλέον οι Έλληνες που κατέφυγαν στην Αμερική για να επιβιώσουν, αλλά είναι οι Έλληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς που ανέβηκαν με τις γνώσεις τους σε υψηλά αξιώματα, επιστήμονες, ερευνητές πολιτικοί και τεχνοκράτες, αλλά και σημαντικοί επιχειρηματίες που κατέχουν  σημαντικότατη θέση στην Αμερικανική ανάπτυξη. Οραματιστήκαμε, καινοτομήσαμε και  αποδείξαμε ότι η Ομογένεια μπορεί. Κάναμε πολλά και συνεχίζουμε να κάνουμε περισσότερα σχέδια για το μέλλον, μαζί σας, με όλους όσοι μοιράζονται το ίδιο όνειρο για την ενημέρωση,  συσπείρωση αλλά και πίστη στις Ελληνοχριστιανικές παραδόσεις και αξίες.».
Την επίσημη επετειακή εκδήλωση για τα 29 χρόνια της Hellenic News of America , που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στο Concordville Inn, τίμησαν με την παρουσία τους πολλές και σημαντικές προσωπικότητες και αυτό σηματοδοτεί την αναγνώριση και τον ρόλο της Ελληνο-Αμερικανικής κοινότητας που έχει σημαντική προσφορά και σταδιοδρομία σε πολύ κομβικούς τομείς.  Μεταξύ αυτών, διακεκριμένοι ιατροί, όπως οι Δρ. Κωνσταντίνος Πλέστης, System Chief of the Cardiothoracic and Vascular Surgery at Lankenau Heart Institute of Main Line Health System, Δρ. Στέφανος Φούσσας President of the Cardiological Society of Greece, και Δρ. Γεώργιος Πατούλης, president of the Hellenic Medical Associations in Greece, Mayor of Amarousion and President of KEDKE.  Πρόσωπα με σημαντική φιλανθρωπική δραστηριότητα, σαν τον Δρ. Πητ Πατούκα, την Ελήνη Πούλου και τον Ηλία Τομάζο, ο οποίος έχει να επιδείξει ιδιαίτερο έργο στην Παιδεία και τον Ελληνικό Πολιτισμό.  Επίσης, ήταν παρόντες, άνθρωποι που συνεχίζουν σημαντικές προσπάθειες για την ομογένεια, όπως αυτές που ξεκίνησε ο αείμνηστος Theodore Spyropoulos.  Ξεχωριστή θέση είχαν και σημαντικοί εκπρόσωποι του τομέα της Παιδείας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι Ακαδημαϊκοί Dr. Deam Lomis, Dr Aris Michopoulos, Dr. Christos Evangeliou, Ted Tsafatinos και, φυσικά, πολλοί εκπρόσωποι των ελληνικών σχολείων. Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν το μήνυμα των  Ομοσπονδιακών Βουλευτών Τζόν Σαρμπάνη και Γκάς Μπιλιράκη, ο οποίος είναι θερμός υποστηρικτής των ελληνικών θέσεων, αλλά και της ανάγκης ελεύθερης καταγραφής των ομογενών της Βορείου Ηπείρου.

Ως εκπρόσωπος της Hellenic News of America  στην Ελλάδα  ο πρόεδρος του «Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας» Ντίνος Κωστόπουλος  με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 29 χρόνων της ΗΝΑ δήλωσε : « Χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ την συμμετοχή - συμπαράσταση - συνέργεια για να προσεγγίσουμε πιο κοντά την δεύτερη, τρίτη, τέταρτη γενιά και ιδίως τη Νεολαία, μέσω της έντυπης έκδοσης, της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης  HYPERLINK "http://www.hellenicnews.com/" www.hellenicnews.com γιατί οι νέοι δημιουργοί, οι νέοι επιστήμονες, οι νέοι επιχειρηματίες είναι το μέλλον των Ελλήνων όπου κι αν αυτοί βρίσκονται. Η Hellenic News of America ήταν και είναι πάντα ένα «ανοιχτό παράθυρο» για κάθε Ελληνική επιχείρηση και Οργανισμό, γιατί είναι ο δρόμος που συνδέει την Ελληνική εξωστρέφεια και ανάπτυξη. Είχα τη χαρά και την τιμή στα προηγούμενα χρόνια να σχεδιάσω και να  μεταφέρω στην Αμερική μέσω της Hermes Expo το Ελληνικό Κόσμημα ως «τιμώμενο προϊόν» με ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών μέσω του Ελληνικού Κέντρου Αργυροχρυσοχοϊας (ΕΛΚΑ), καθώς επίσης και τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, με στόχο την τουριστική προβολή μεγάλων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, αλλά και την προώθηση εξαγωγών παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων (λάδι, μέλι, κλπ.) Η προσπάθεια συνεχίζεται και ειδικότερα σήμερα που η Ελλάδα έχει περισσότερο επιτακτική την ανάγκη για εξωστρέφεια και στήριξη κάθε εθνικού προϊόντος».

No comments:

Post a Comment