Friday, November 11, 2016

H 'ΓΟΡΓΟΝΑ' ΑΠΟ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Περισσότερες φέτος οι δράσεις του Thessaloniki Food Festival που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 18 Νοεμβρίου - 18 Δεκεμβρίου. Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα.
Στο κοινό θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο, για πρώτη φορά και στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival, η «Γοργόνα», το πρώτο κρασί που παράγεται από τα αμπέλια του δήμου Θεσσαλονίκης.
Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 22 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικού δείπνου στο ξενοδοχείο Excelsior και τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο γονέων παιδιών πασχόντων από την Ινώδη Κυστική Νόσο. Θα ακολουθήσει και δεύτερη παρουσίαση την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου πάλι σε φιλανθρωπικό δείπνο στο ξενοδοχείο Grand Hotel, τα έσοδα του οποίου θα δοθούν στο Ίδρυμα «Άγιος Στυλιανός».

Η πρόσκληση για τις δύο εκδηλώσεις θα κοστίζει στην πρώτη 30 ευρώ και στη δεύτερη 20 ευρώ, και ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να την προμηθεύεται είτε από τα σωματεία είτε από το δημαρχείο (περισσότερες λεπτομέρειες για την αγορά των προσκλήσεων θα ανακοινωθούν σύντομα). Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Πέγκας, με την αγορά της πρόσκλησης ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει και μια φιάλη κρασιού, την οποία θα μπορεί να καταναλώνει την ημέρα της εκδήλωσης. Ο κ. Πέγκας ξεκαθάρισε ότι το κρασί δεν θα διατεθεί προς πώληση σε καταστήματα.

Η «Γοργόνα», που εμφιαλώνεται από τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου και το Κτήμα Γεροβασιλείου, θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών, περίπου 1.400.


Περισσότερες φέτος οι δράσεις του Thessaloniki Food Festival

Το χρονικό διάστημα από 18 Νοεμβρίου μέχρι 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις του 6oυ Φεστιβάλ, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

«Όλες οι αναφορές στο διεθνή Τύπο για το καλό φαγητό της Θεσσαλονίκης, υποδεικνύουν την πόλη σαν την πρωτεύουσα της γαστρονομίας και προτρέπουν το κοινό τους να την επισκεφθεί. Έρχονται από άλλες χώρες για εκπομπές μαγειρικής. Το Food Festival έχει δημιουργήσει μια δυναμική για την πόλη», τόνισε ο κ. Πέγκας.

Φέτος το Thessaloniki Food Festival θα δώσει έμφαση και στην προώθηση γλυκών της πόλης, με δράσεις υπό τον τίτλο «Θεσσαλονίκη, η πόλη του Γλυκού». «Παραδοσιακά και μη, γλυκά της πόλης με μεγάλη φήμη, αναγνώριση και ζήτηση: Τσουρέκια, Τρίγωνα, παγωτά Αρμενοβίλ, Καζάν Ντιμπί κλπ, αποτέλεσμα του ιστορικού παρελθόντος της Θεσσαλονίκης, των φυλών, που την κατοίκησαν. Προβολή των προϊόντων, σε συνεργασία με τους Συλλόγους και τις συντεχνίες των ζαχαροπλαστών της πόλης», όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ.

Παράλληλα, θα εκδοθεί νέος γαστρονομικός οδηγός της πόλης (Food stories 2), με τις 10 καλύτερες συνταγές της Θεσσαλονίκης από τη σύγχρονη κουζίνα της.

Επίσης, θα συνεχιστεί και το πρόγραμμα «Τα παιδιά στην Κουζίνα», με σειρά δράσεων σε σχολεία της πόλης, προκειμένου τα παιδιά, μέσα από μια διαδραστική συμμετοχική διαδικασία να γνωρίσουν τις παραμέτρους της υγιεινής διατροφής και της παραγωγής των τροφών. Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται ένα πρωτότυπο ευρηματικό σόου με ξηρό πάγο, για παιδιά 5ης και 6ης Δημοτικού, που θα δημιουργούν  γρανίτες από φρούτα και λαχανικά μέσα σε φαντασμαγορικούς καπνούς.

Στις 17 Δεκεμβρίου θα λάβει χώρα το Street-food με γεύσεις και προϊόντα από τη Ιταλία. Επιχειρηματίες και εστιατόρια της πόλης με ιταλικά γαστρονομικά προϊόντα θα γιορτάσουν με τον κόσμο στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Λίγες μέρες νωρίτερα στις 3 και 4 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και φέτος η χριστουγεννιάτικη αγορά στο φουαγιέ του δημαρχείου.

Στόχος του Τhessaloniki Food Festival  όλα αυτά τα χρόνια, με τις ποικίλες εκδηλώσεις, είναι «να προβάλλουν τα τοπικά πιάτα, το περιβάλλον της πόλης, τα τοπικά προϊόντα και τις αντίστοιχες επιχειρήσεις». Το πρόγραμμα του Thessaloniki Food Festival αναμένεται να εγκριθεί την ερχόμενη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.


No comments:

Post a Comment